zonne-installatie-eisen warm water

Er zijn een aantal eisen voor de installatie van een zonne-boiler die verder gaan boven en buiten een traditionele boiler. Beide types maken gebruik van een opslagtank voor warm water op te slaan, maar dat een traditionele boiler tank is voorzien van een verwarmingselement dat warmt koud water in de tank aangedreven door elektriciteit of aardgas, een zonne-boiler maakt gebruik van energie van de zon om water te verwarmen voor het huis. De meest fundamentele vereiste voor de installatie van een zonne-boiler is het zonnepaneel. Zonder deze vitale stuk van de apparatuur, zou het hele systeem nutteloos. Bovendien, een netwerk van geïsoleerde leidingen op weg van de koud waterleiding naar de opslagtank en de zonnecollector en de collector naar de tank noodzakelijk, evenals een speciaal geïsoleerde opslagtank. Buiten dat, zijn pompen en controles die nodig zijn voor actieve systemen. De juiste plaatsing van de zonnecollector, en in sommige gevallen de tank zelf, is ook nodig.

Eerst en vooral moet de zonnecollector op het zuiden gebied van uw dak worden geïnstalleerd. Deze positie zorgt ervoor dat het vangt het meeste zonlicht mogelijk is, of het nu in de zomer of winter. Een zonnepaneel hoeft niet te worden bevestigd aan het dak echter. Als een gebied anders dan het dak van uw huis voldoende zonlicht krijgt, er is niets dat zegt dat je niet kan plaatsen. Het punt is om in te nemen zo veel van de zonne-energie mogelijk te maken.

Positie van de zonnecollector

Montage op het dak vereist beveiligde beugels en montagemateriaal ontworpen om hoge windsnelheden te weerstaan. Aangezien gaten worden gemaakt in het dak, worden de juiste verbindingen moeten in water of lucht lekt naar buiten lekken te houden. Het systeem van de leidingen kan ook reizen door het dak, zodat die ook moeten worden afgesloten.

panel Montage

Zonne warm water systemen zijn voorzien van een netwerk van leidingen die worden uitgevoerd uit de koude waterleiding aan de zonnecollector. Daar wordt het water gekanaliseerd via via een S-vormige buis of een reeks parallelle buizen, afhankelijk van het systeem. Eenmaal verhit, wordt het water naar de boiler voor opslag. De leidingen gebruikt om het water te kanaliseren van de zonnecollector aan de tank moet worden geïsoleerd, zodat ze verliezen enige hitte. Er kan geen verbroken zegels of anders een lekkage van water of een verlies van warmte kan optreden. Bovendien kan er een omloopklep gemonteerd waardoor het koude water rechtstreeks lopen in een backup boiler in het geval zonnecollectorinrichting systeem faalt. Pijpen die buiten lopen moeten worden geïsoleerd en hebben drain kleppen om water te laten ontsnappen en bevriezing te voorkomen.

pipe Network

De opslagtank moet goed worden geïsoleerd om te houden in de warmte die door de zonne-energie. Binnen tanks indirecte systeemopslag er meestal een warmtewisselaar waarbij het drinkwater wordt verwarmd door overdracht van warmte van een andere vloeistof, gewoonlijk water of koelmiddel. Dit zal echter vooraf worden ingebouwd in de opslagtank. Een tweede boiler tank is soms nodig als back-up te gebruiken bij het zonnecollectorinrichting systeem faalt of kan genereren voldoende warm water.

Opslagtank

Voor actieve zonne warm water systemen, wordt het water verplaatst naar en van de zonnecollector door het elektrisch aangedreven pompen en vaak gebruik van automatische controles om dit te doen. Deze kenmerken maken deel uit van veel actieve systemen en tijdens de eerste installatie zijn geïnstalleerd.

Pompen en Controls

Zoals u kunt zien, zijn er verschillende eisen voor het opzetten van een solar warm water systeem die niet betrokken zijn bij de traditionele boilers. Er zijn verschillende soorten van zonne warm water systemen, elk met hun eigen unieke eigenschappen. De hier vermelde eisen maken deel uit van de algemene procedure voor zonne-energie warm water units installatie, hoewel er kleine verschillen, afhankelijk van het systeem dat u gebruikt zal worden.