zonne-boilers tijdens winterse omstandigheden

Afhankelijk van waar je woont, moet u wellicht uw zonne-boiler aan te passen aan winterse weersomstandigheden tegemoet te komen. Veel regio’s zelden ervaren temperaturen onder het vriespunt, terwijl anderen met hen een groot deel van het jaar. De kans is groot, als je woont in het klimaat waar de temperatuur dalen tot onder het vriespunt vaak, de zonne-boiler die u hebt gekocht en geïnstalleerd is al afgestemd op de veranderende omstandigheden te behandelen. Closed-loop indirecte systemen die een warmte-overdracht vloeistof gebruikt of terugloopsysteem systemen zijn twee soorten van zonne-boiler gebruikt in extreem koude gebieden. Veel van de regio’s die de koudste temperaturen ervaren hebben geen gebrek aan zonlicht in de winter, dus ervoor te zorgen dat uw boilers functies het hele jaar door zonne-energie is vooral een kwestie van bevriezing te voorkomen.

Hoewel de winter komt, wordt warm water nog steeds noodzakelijk-misschien wel meer. Klimaten waar de temperatuur regelmatig onder het vriespunt dalen vereisen een specifieke vorm van zonne-energie boiler, dat is niet nodig in warmere klimaten. Ten eerste, de leidingen, of zo weinig mogelijk van hen niet bloot. Dit is niet zo nodig als je een gesloten systeem te bedienen met antivries. Echter, sommige gesloten lus systemen circuleren water als warmte-overdracht vloeistof die zelfs gedurende de dag kon bevriezen.

Zonne-boilers Tijdens Winter

Gesloten lus systemen pompen een warmte-overdracht vloeistof zoals antivries in de zonnecollector. Deze vloeistof wordt verwarmd door de zon en vervolgens teruggepompt naar de tank wordt een warmtewisselaar brengt de warmte-energie tot drinkbaar water. Antivries zal niet nalaten tijdens de koude weersomstandigheden, maar u vóór het begin van de winter moet u het bedrag van het te controleren. Een storing van het systeem tijdens de winter kan uw huis van warm water te beroven.

Closed Loop Systems

Drain back systemen zijn ook gesloten lus, maar ze gebruiken water als warmte-overdracht vloeistof. Water wordt gepompt in de zonnecollector, verwarmd en men terug in de opslagtank uitlekken. Omdat het water afvoeren automatisch uit de collector wanneer er geen zonlicht en geen verdere water is een ingebouwde bescherming vries erin gepompt, terugloopsysteem systemen. Bij temperaturen onder het vriespunt zijn, zelfs als de zon schijnt, kon weglopen terug systemen nog steeds het risico lopen van bevriezing.

Drain Back Systems

De koudste temperatuurgebieden gesloten ringleiding met een vorm van olie of koelmiddel wanneer de warmtegeleidende vloeistof het beste vanwege zijn weerstand tegen bevriezing. Al het water dat in een zonnecollector kan een reëel probleem vormen. Als een waarschuwend maatregel, moet uw huis worden uitgerust met een back-up boiler die draait op conventionele krachtcentrales voor het geval dat uw zonne-boiler mislukt. Met deze op zijn plaats, kan een gesloten klep systemen te schakelen en houd het warm water stroomt naar uw huis ook al is het 10 graden en sneeuwde zwaar buiten.

Aanbevolen Cold Weather setups

voorwaarden winter moet rekening worden gehouden wanneer u een zonne-boiler bedienen, zeker als je leeft in een klimaat dat extreem lage temperaturen ervaart. Alleen bepaalde types van zonne-energie warm water kachels zijn ooit in koude gebieden geïnstalleerd, zodat een groot deel van de voorbereiding is een gegeven. Het hebben van een back-up boiler geïnstalleerd voor het geval dat uw zonne-boiler ontbreekt is een goed idee, zodat uw huis is nooit meer weggegaan zonder warm water.