zandfilter septische systeem uitgelegd

Een zandfilter septische systeem is een goede oplossing voor de behandeling van afvalwater problemen in gebieden met onvoldoende grond. Deze systemen bestaan ​​uit de septic tank, pompkamer, zandfilter en afvoer veld. Zand wordt gebruikt om make-up voor de ontoereikende hoeveelheid grond op de site. Het zandfilter kan bestaan ​​uit een grote betonnen bak gevuld met zand. Een laag grind boven het zand gelegd met een netwerk van smalle leidingen in het grind geïnstalleerd. Het is belangrijk dat de zandkorrels een vergelijkbare grootte. Als grote en kleine korrels worden gebruikt, zullen de kleine korrels de ruimte tussen de grote korrels bezetten. Hierdoor kan het systeem te verstoppen. Zandfilters kan optreden boven de grond of worden begraven in de grond.

Afvalwater van het huishouden afgevoerd komt in de septic tank voor de behandeling. Behandeld wordt het water afgevoerd naar het zandfilter via het leidingnet. Het water wordt afgevoerd onder lage druk om een ​​gelijkmatige verdeling in het zandbed behoudt. Zoals het effluent wordt afgevoerd uit de leidingen boven het zandbed, het langzaam sijpelt door het grind en in het zand eronder. Behandeling van afvalwater plaatsvindt tijdens dit proces. Zuivering van het effluent vindt plaats door 3 verschillende processen. Aerobe microben assimileren voedingsstoffen in het effluent. Filtreren van vaste stoffen wordt mogelijk gemaakt door het zand. Een chemisch proces komt voor waarbij verontreinigingen hechten aan de zandkorrels en biologische groei boven het zand. Behandeld afvalwater verzamelt in een onder afvoer. Het afvalwater wordt vervolgens afgevoerd door een pomp in een drain gebied dat bestaat uit loopgraven gevuld met grind. Een leidingnet wordt ook in dit grind. Het afvalwater wordt langzaam afgevoerd uit de leidingen in het grind. Het druipt in onderstaande bodem. Een vervangende afvoer veld moet steeds in de nabijheid van het stroomverbruik veld. De vervanging veld moet even groot zijn als het huidige veld. Het wordt operationeel wanneer het bestaande veld niet meer kan worden gebruikt.

Hoe het werkt

Het is het beste ondoordringbaar materiaal niet te plaatsen over de septische systeem en vervanging veld. Beton, baksteen, plastic en andere soortgelijke materialen hinderen verdamping. Ze toevoer van lucht vernauwen ook in de bodem, die effectieve behandeling van afvalwater belemmert. Ook moet je niet uw auto parkeren of op te slaan zwaar materieel over het systeem. Een cover van het gras kan worden gehandhaafd over de septische systeem. Inspecteren uw septische systeem regelmatig. Als u geuren of natte gebieden op het oppervlak merken, krijgen professionele hulp. Overbelasting van het systeem leidt tot lagere efficiency. Het beste is om het behoud van water te oefenen en in evenwicht te brengen watergebruik gedurende de week. Het helpt ook als je het water af te leiden van daken, terrassen of oprijlaan weg van de septische systeem. Vermijd het gebruik van sprinklersystemen in de septische systeem omgeving. Het is een goed idee om de grond rond de septische systeem gebied heuvel. Dit verbetert de waterafvoer.

Onderhoud van Sand Filter Systems