staal vs. aluminium dakgoten

Zowel stalen als aluminium goten zijn populaire vormen van goten om verschillende redenen. Dit artikel zal licht werpen op de voors en tegens van beide soorten goten door het vergelijken en te contrasteren.

Beide soorten goten hebben de functie van het omleiden van water om te voorkomen dat schade aan het gebouw fundering, muren en gevelbekleding.

effectiviteit

Staal en aluminium zijn beide sterke en duurzame materialen. Echter, aluminium dakgoten neiging nog beter bestand dan staal te zijn. Dit komt door het feit dat aluminium dakgoten zijn vervaardigd van naadloze eenheden, zodat zij een kleiner onderhoud in vergelijking met hun stalen tegenhangers, die worden vervaardigd in secties over en gewrichten. Sterker nog, ze hebben de neiging om vooral weg te dragen op deze gewrichten. Dat gezegd hebbende, moet worden opgemerkt dat staal is minder gevoelig voor deuken in vergelijking met aluminium.

Kracht

Stalen goten zijn zwaarder dan aluminium goten, waardoor deze gemakkelijker te installeren.

gewicht Overwegingen

Vandaag de dag, het uiterlijk speelt een belangrijke rol. Zowel staal en aluminium goten kan worden gevonden in een waaier van kleuren, zodat je in staat om goten die overeenkomen met de stijl en het thema van uw huis te vinden zal zijn.

Uiterlijk

Zowel staal en aluminium dakgoten zijn relatief betaalbaar en zijn ongeveer gelijk in prijs. Vergeleken met vinyl goten zijn ze iets duurder. Aan de andere kant, ze zijn veel goedkoper dan hout of dakgoten koperen dakgoten.

kosten