saguarocactus: propagatie technieken

De Saguaro cactus heeft een gladde en wasachtige huid bedekt met twee-inch stekels die groeien op verticale ribben van de plant. In het voorjaar, de cactus groeit witte bloemen met gele centra van ongeveer drie inches.

De Saguaro cactus bloem is gelegen aan de rand van de takken, en slechts opent op koele nachten, blijven gesloten tijdens de dag wanneer de hitte is het meest intens. De cactus en de takken groeien rechtop, en gebruikt hij zijn ribben om te genieten van regenwater. Deze plant is Arizona staat bloem. Een Saguaro kunnen leven tot 200 jaar.

Stap 1 – Kies Pot

Gebruik een kleine of middelgrote pot met drainage gaten aan de onderkant. Bij de meeste rassen van cactus, de bodem die niet goed wordt afgevoerd kan rot veroorzaken in de plant.

Stap 2 – Vul de pot

Vul de pot met grond die is ontworpen voor een goede afwatering, of de aanschaf van een grondmengsel dat speciaal is ontworpen voor het kweken van cactus.

Stap 3 – Planten

Gebruik een scherp potlood om een ​​paar kleine gaatjes prikken (ongeveer 1/8 inch diep in de bodem) en de ruimte de gaten ongeveer 1 inch uit elkaar. Plaats één zaad in elk gat en druk een beetje van de bodem meer dan elk zaadje. Bedek de pot met doorzichtige plastic wrap. Prik of snijd een paar kleine gaatjes in het plastic.

Stap 4 – Care

Houd de pot plant in een warme omgeving die veel licht krijgt. Maar zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht. De pot moet gedekt blijven gedurende ongeveer 4-6 weken, en de bodem moeten worden bevochtigd om de tien dagen.

Special Notes

Geen water de plant te veel, omdat dit problemen kan veroorzaken wanneer de zaden beginnen te groeien. Als het tijd is om de plastic verpakking te verwijderen, hoeft u alleen om de plant een keer per maand water te geven.

Na ongeveer een of twee jaar zul je in staat zijn om de Saguaro planten transplanteren om hun eigen potten. Op dit moment zullen ze ongeveer een inch groot zijn.

Laat de Saguaro cactus niet bloot aan temperaturen onder het vriespunt, omdat dit kan leiden tot het vergaan. Als je niet in een warm, droog klimaat zoals Arizona woont, kan het een goed idee om uw planten binnenshuis te houden.

Het duurt een zeer lange tijd voor Saguaros om te groeien, zodat ze kunnen een project dat duurt enkele jaren.