rozenstruik zorg: voorbereiding voor de winter koude

Kathy diende als programma directeur voor Gateway Greening in Missouri. Kathy heeft ontworpen en ontwikkeld meer dan 100 nationaal erkende gemeenschap tuinieren programma’s voor scholen en vrijwilligers in het hele land. Op dit moment is zij de associate uitgever van de Talbot Spy, die lokaal nieuws covers op de oostelijke oever van Maryland.

U kunt rozen groeien in de Great White North, hoef je alleen maar om hen te beschermen. Harsh noordelijke klimaten kan moeilijk op rozen zijn. neem deze stappen om uw rozen te beschermen tegen bittere winterkou. De meeste rassen van grootbloemige rozen lijden grote schade, zelfs totale sterfte, als ze niet worden beschermd tegen de achtbaan van extreme winter wind, bevriest en ontdooit. Neem de tijd om uw rozen te bereiden in de late herfst of vroege winter om uw investering te garanderen wordt niet getroffen door de dood, zwart en verschrompeld wandelstokken komen het vroege voorjaar.

Tie en Mound

TIP: Onze deskundige tuinieren adviseur, Kathy Bosin voegt daaraan toe: “In het algemeen, mensen niet echt doen niet meer, tenzij misschien, ze leven in het verre noorden, zoals Canada Dit werd vaak terug gedaan in de jaren 1960 en 1970, maar u. . zie niet in mensen die rozen meer in het midden breedtegraden van de Amerikaanse ik wil niet dat je om te planten rozen te vermijden, omdat je denkt dat je moet dit soort maatregelen in de winter te nemen. “; Hoewel lange, harde bevriest zijn van een aantal zorg, de grootste bedreiging voor rozen in de winter is het risico van uitdroging veroorzaakt door de krachtige wind en water verlies door perioden van invriezen, ontdooien en opnieuw bevriezen. Met een adequate bescherming kunt u de effecten van deze elementen op uw rozenstruiken te verminderen, ervoor te zorgen dat voldoende gezonde plant blijft voor een sterke groei van de lente.

Tent

Begin met het binden van de stokken van uw rozenstruiken samen met zware touw dat alle van de buitenste stengels omcirkelt. Bescherm de wortels van uw rozen uit bevriezen, deinende en temperatuurschommelingen door het bouwen van een heuvel van de bodem 8 tot 12 duim hoog rond de onderkant van de bush. Niet zomaar hark of schoffel een heuvel van de omringende grond, omdat dit de wortels bloot te leggen. Breng bodem in uit een ander gebied van de werf of de tuin.

Isoleren

Tenting rozenstruiken met groenblijvende takken en verpakken met jute vastgebonden met touw voorziet in ten minste een minimale bescherming, en kan genoeg zijn voor matige winter klimaten. Voor meer noordelijke klimaten met een strenge winter en grote schommelingen, is een betere bescherming te bevelen.

Mounding grond rond de onderkant van de plant is waarschijnlijk voldoende bescherming voor uw rozenstruik om de winter te overleven, maar het is niet genoeg om je roos zetten voor een gezonde, krachtige Spring groei. Blootgestelde bovenste takken waarschijnlijk bevriezen en sterven, waardoor een plant die moet sterk terug in het voorjaar worden gesnoeid, met veel groei opgenomen worden. Voor de beste winter bescherming voor het geheel of een meerderheid van uw rozenstruik, rond de bush met een cilinderinhoud van flexibele kunststof, teer papier of kippengaas gevuld met organisch materiaal voor de winter isolatie tegen extreme temperaturen en wind schade.

Bladeren, hoewel overvloedig en handig, zijn niet de beste filler om uw rozen te beschermen. Bladeren nat blijven en te groeien schimmels en zwammen die kunnen betekenen dood delicate rozenstruiken. Bodem wordt soms aanbevolen, maar kan moeilijk te bewerken en kan schade aan kleine takken van het gewicht ervan veroorzaken. De gezondste isolatie voor rozenstruiken is veenmos, gemalen boomschors of een ander medium gewicht mulch materiaal. Als een extra voordeel, kunnen deze materialen eenvoudig worden verspreid op de grond rond de rozen in het voorjaar wanneer de bescherming van de winter is verwijderd. Aanvullende bodem mounded rond de buitenkant van de roos behuizing zal extra bescherming aan de wortels en helpen om de cilinder op zijn plaats te verankeren. Nogmaals, deze grond afkomstig zijn uit een ander gebied van de werf, niet alleen geschraapt van boven de wortels van de roos;. Door het nemen van de tijd in de herfst maanden de tijd om uw gewaardeerde rozen te beschermen tegen de extreme winter wind en kou, zult u uw struiken te bereiden op een gezonde, sterke seizoen van de lente. Van plan om de winter bescherming van uw rozen in het vroege voorjaar te verwijderen voordat de roos knoppen beginnen te zwellen. Dit zal waarschijnlijk wel voor de laatste lente vorst, maar zal uw rozen om te acclimatiseren en te voorkomen dat tedere nieuwe groei van het breken en schade tijdens het verwijderen van de mulch en de grond eromheen. Dankzij uw preventieve inspanningen, zal uw rozen zijn uit tot een gelukkig, bloeiende start!