nemen van elkaar een insteekslot

Een insteekslot is een veel voorkomende vorm van grendelinrichting bestaat uit een groot rechthoekig lichaam dat past in een zak of pen. Het tapgat wordt gebeiteld of gesneden in de rand van de deur waar het slot voorzien is. De insteekslot lichaam bevat de onderdelen die in feite het slot werk houden van de deur te beveiligen. In het lichaam zijn de werking van de knop of handvat, klink en nachtslot. Normaal gesproken zal een kozijn van de deur met een insteekslot een stevige metalen plaat die waterpas of gelijk met het frame bevatten. Deze plaat wordt vervolgens vastgezet op zijn plaats met een set schroeven. De plaat heeft een zak en de vergrendeling van het insteekslot-normaal een dikke stalen bout-schuift in de opening wanneer de sleutel wordt gedraaid, wat resulteert in een stevig gesloten deur. Dit type slot is duurzaam, sterk en zwaar, maar het zal ruwe of ouder dan tijd. Volg de onderstaande stappen om uit elkaar te halen de insteekslot voor renovatie, reiniging of voor vervanging doeleinden.

Voordat u begint, het reinigen van de insteekslot om alle schroeven, die het bevestigen van de sluis in plaats onthullen. Na enige tijd kan metaalsloten dikke vuil en stof te ontwikkelen. Onderzoek de posities van de schroeven en mechanismen voor het houden van het op zijn plaats. Draai de knop, en te weten hoe het mechanisme reageert op elk bewogen is, zoals het gevolg van links en rechtsom te draaien aan de knop.

Stap 1 – Onderzoek en Reinig de Geïnstalleerde Insteekslot

Draai van de stelschroeven op één van de deurknoppen. Nadat de schroeven zijn losgedraaid, trekken de knoppen langzaam uit zonder de instelling van de deurknoppen te vernietigen. Zodra de deurknoppen en de as worden genomen, verwijder de twee vergrendelingen houden vastklikt. Verwijder het insteekslot langzaam.

Stap 2 – Verwijder de schroeven

Zet een schone doek op de tafel. Leg de insteekslot op de top van het. Draai de schroeven waarmee de behuizing aan elkaar te binden. Verwijder het deksel of de behuizing van het slot.

Stap 3 – Plaats een doek

Kijk goed naar de onderdelen en hoe ze samen gaan, zodat u kunt ze terug te zetten of beschadigde onderdelen correct te vervangen.

Stap 4 – Ken de onderdelen Well

Kennis te nemen van de verschillende onderdelen met een potlood en papier. Label elke en één om precies herinneren hun locatie als het geval u nodig hebt om een ​​aantal items eruit te halen. Zoek in het lichaam de werking van de knop of handvat, klink en nachtslot. Zorg ervoor dat je goed begrijpen hoe elk deel bijdraagt ​​aan de volledige werking van het slot. Label de onderdelen met behulp van kleine label patches.

Stap 5 – Teken de onderdelen en Label

Word je bewust van elke kapotte onderdelen binnen de insteekslot. Een kapotte deel is gewoonlijk een spoel mechanisme of een drager of splitsing dat brengt de bout van het slot. Haal de lente of de arm en vind een alternatieve onderdeel om het te repareren. Als je gaat om een ​​deel te verwijderen, zet het op een veilige plaats, zoals een hulpmiddel kom en labelen ze goed. Sommige delen misschien te klein en zetten ze zomaar ergens zou kunnen leiden tot de onjuiste plaatsing van deze kleine, eventueel onvervangbaar onderdelen zijn. Normaal, als deze onderdelen gebroken, zou het veel gemakkelijker om de gehele eenheid te vervangen. Als het deel zo klein is, gebruik dan een plakband om het op zijn plaats te houden.

Stap 6 – Controleer & reparatie Busted Parts

Stap 7 – Maak de Insteekslot

Maak de insteekslot met een droge schone doek, een kleine zachte borstel of perslucht. Gebruik een siliconen glijmiddel of grafiet op het mechanisme om het schoon te maken. Dit gebeurt door een nevel van het smeermiddel op het slot.

Test het slot als alle onderdelen werken. Monteer het slot op de deur en testen of het goed werkt.

Stap 8 -Test en installeer het Slot