het starten van een knolbegonia

Knolbegonia is ongetwijfeld een van de meest populaire begonia gegroeid rond de wereld, volgens de Amerikaanse Begonia Society. Hoewel dit begonia ras kan worden gestart vanuit knollen, kan het ook worden gestart vanuit zaad met een beetje inspanning en veel tijd voor de zaailingen om te groeien. Volg deze stappen om knolbegonia groeien uit zaad.

Terwijl zaden van knolbegonia’s in de tuin kan worden geoogst, de meest betrouwbare zaden komen van commerciële zaadbedrijven dat een paar varianten van begonia’s hebben. Volgens de American Society Begonia, soms is dit de makkelijkste manier om zaden van de nieuwste soorten te verkrijgen.

Stap 1: Zorg voor knolbegonia Seeds

Zaailingen zal niet groeien, tenzij ze een voldoende hoeveelheid helder licht. In de meeste gevallen, dit vereist een tl-licht setup omdat het idee is om een ​​constant, zelfs bron van licht te voorzien. Gewoon het plakken van een groeiende dienblad op de vensterbank zal waarschijnlijk niet volstaan. De zaailingen die zich wel komen zal waarschijnlijk spichtig en leunend naar een kant. Gebruik een winkel licht en goedkoop, cool tl-verlichting.

Stap 2: Bereid Neonlicht Setup

Om zaden te groeien, meng gelijke delen van turf en perliet. Sommige deskundigen, waaronder de American Society Begonia bijdragende schrijver, Brad Thompson, graag een deel veenmos te gebruiken tot 1/3-delige perliet. Strooi wat vermiculiet op de bovenkant. Andere tuinders willen gebruiken Miracle Grow TM potgrond, omdat het al meststof bevat.

Stap 3: Bereid Mix voor het starten van zaden

Gebruik een warm water en bleekmiddel oplossing grondig te steriliseren de groeiende potten of bakken. Toegestaan ​​om te drogen. Opmerking: Kleine potten (1-1 / 2 inch in diameter) werken het beste, in plaats van bakken.

Stap 4: Steriliseren Pots

Giet potgrond mengsel in de potten en voorzichtig aanstampen tot ongeveer ¼ inch onder de rand. Dan zet de potten in een bak gevuld met water en laat het water te genieten via de potgrond mengsel.

Stap 5: Vul potten met potgrond

Deze stap is een beetje lastig als zaden van de knolbegonia zijn zo klein dat ze als vlekken. Giet een kleine hoeveelheid op een stuk wit papier en gebruik het papier om de zaden rollen op de potgrond mengsel. Gebruik een paar om elke pot, omdat knolbegonia’s lijken alsof een kleine onderneming. Te weinig en ze zal niet groeien, terwijl te veel wil menigte elkaar. Druk niet op de zaden in de bodem. Voorzichtig mist de zaden om ze in te stellen.

Stap 6: Het plaatsen van zaden in Seed Trays

Stap 7: Plaats Geplant Potten in gesloten Container

Brad Thompson beveelt aan de nieuw geplante knolbegonia zaad potten in een grotere container zoals een plastic schoenendoos met een deksel. Dit zorgt voor het juiste type van vocht onder de tl-verlichting. Papieren handdoek of een krant is het goed om de schoenendoos lijn naar alle vocht uit de bodem van de pot te vangen.

De laatste stap is de potten in de schoenendoos-type kas groeiende ingesteld onder de fluorescentielampen. Beginnend in een warme lichtpuntje is van cruciaal belang. Laat het licht gedurende tenminste 14 uur. Sommige tuinders laten lichten de hele tijd. Knolbegonia zaden begint te ontkiemen elk tussen 4 dagen en een maand, afhankelijk van de soort.

Knolbegonia zaden die komen noodzaak om ten minste een blad dat is ongeveer een ½ inch rond voordat ze klaar om te transplanteren in afzonderlijke potten hebben. Laat ze niet haasten.

Stap 8: Stel onder lichten

Stap 9: Wait te Transplant