soldeerpistolen vs. soldeerbouten

Terwijl een soldeerbout en een soldeerbout delen veel van dezelfde eigenschappen, verschillen ze ook. Een soldeerbout wordt meestal gebruikt voor het verbinden van banen en voor metalen oppervlakken, en het heeft een trigger die u toelaat om hem te bedienen met een enkele handgreep. Echter, een soldeerbout is ook nuttig voor het verbinden operaties, onder toepassing van een verwarmde metalen punt. Elk heeft zijn voor- en nadelen, afhankelijk van doel van je taak, Waarschuwing:. Neem altijd veiligheidsvoorschriften bij het gebruik solderen geweren of ijzers, zoals het werken op brandwerende oppervlakken en het dragen van hittebestendige handschoenen.

De soldeerbout kan worden gebruikt voor zware elektrische aansluitingen en componenten zoals kabelschoenen of zware draad. Maar ze kunnen ook worden gebruikt voor kleinere projecten voorzichtig omdat ze te veel warmte produceren voor de ontstane solderen gebied.

Soldeerpistolen

Soldeerpistolen hebben een hoger voltage dan soldeerbouten. Deze spanning varieert gewoonlijk 100-240 watt. Deze tool geeft je ook meer flexibiliteit tijdens het werk, want het heeft een lusvormige tip gemaakt door koperdraad. Het staat u toe om te werken in kleine ruimtes, terwijl dezelfde taken zijn niet zo eenvoudig te realiseren met een soldeerbout;. Het verwarmt ook sneller dan het strijkijzer. Een speciale step-down transformator zet stekker uit het stopcontact te lage spanning nog hoge stroomsterkte stroom. Binnen enkele seconden van het draaien het op, de tip is klaar om te solderen. Als gevolg van de directe warmte-up en cooling-down-mechanisme, kan een soldeer pistool zuiniger in elektrische stroomverbruik zijn. Ook is deze verhitte pistool is voorzien van een klein lampje dat wordt geactiveerd zodra u de trigger indrukken. Dit verhoogt de zichtbaarheid.

Soldeerbout

Tijdens het solderen, de koperdraad lus langzaam oplost. Het moet regelmatig worden vervangen, hetgeen bijdraagt ​​aan de totale tijd die nodig is om een ​​taak te voltooien. Ook het pistool is zwaarder dan de soldeerbout. Dit kan tijdens het werk fysieke belasting veroorzaken. En voor kleinere stukken, het volumineuze karakter van het soldeer pistool kan onhandigheid veroorzaken. Deze tool is beter geschikt voor periodiek gebruik.

onderwerpen

De kleinere ijzers zijn beter geschikt voor lichte elektronica werk en voor gebruik op printplaten. Ze zijn perfect voor banen waar te veel warmte kan de omgeving worden beschadigd, en de verschillende soldeerbouten kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden.

Een soldeerbout is een lichtere instrument dan het pistool, waardoor het makkelijker om mee te werken. Het ijzer is verkrijgbaar in een breed scala van maten, waardoor je meer flexibiliteit geeft. En, de meeste soldeer ijzers hebben veel tips voor diverse taken. Omdat het strijkijzer langer warm blijft, hoeft u niet hoeft te houden aan en uit te draaien. Dit zorgt voor een soepeler workflow.

Als je zware werkstukken, dan heb je de soldeerbout minder effectief te vinden. Het heeft niet zo veel spanning als het soldeer pistool, waarin de ijzeren meer geschikt voor de lagere-power banen maakt. Soldeerbouten zijn ook langzamer op te warmen dan geweren.