moet ik bemesten in het najaar?

In de afgelopen 25 jaar, heeft Murray Anderson vrijwel elke home improvement project denkbaar aangepakt. Een fervent DIYer, heeft hij opgewaardeerd, gerenoveerd en opnieuw ingericht zijn huizen allemaal op zijn eigen. Nu heeft hij zijn focus zich tot het delen van die kennis met zijn lezers.

Kathy diende als programma directeur voor Gateway Greening in Missouri. Kathy heeft ontworpen en ontwikkeld meer dan 100 nationaal erkende gemeenschap tuinieren programma’s voor scholen en vrijwilligers in het hele land. Op dit moment is zij de associate uitgever van de Talbot Spy, die lokaal nieuws covers op de oostelijke oever van Maryland.

Waarom Bemesten in de herfst?

Er is een voortdurende discussie tussen huiseigenaren over de vraag of de herfst is een goed moment om niet bevruchten of niet. Sommige gevoel val bemesten is slecht, omdat het gewoon stimuleert gras en plantengroei in een tijd van het jaar waarin het niet gaat om te overleven. Echter, de groeiende consensus onder de meeste gazon en de tuin deskundigen is dat de val is eigenlijk de beste tijd om te bemesten (zolang het goed wordt gedaan).

Inzicht in de Fertilizer Analysis System

TIP: Onze deskundige tuinieren adviseur, Kathy Bosin voegt toe, “Fall is ook een goed moment om organisch materiaal toe te voegen, zoals compost, om uw tuin bedden.”

onderwerpen

Denk er eens over, is uw gazon gewoon weg door een lange stressvolle zomer, dus het moet eten om weer op te bouwen en zich te versterken. Ook is er minder concurrerend onkruid, dus bemesten gazon zal dikker en bestand tegen ziekten maken. Grass roots blijven groeien, zelfs na hun top groei stopt. Het voeden van uw gazon in de herfst helpt het een diepe dikke wortel systeem te ontwikkelen om te overleven tijdens de hitte komende zomer.

De meeste zakken gazonmest hebben drie nummers op hen de meststof analyse genoemd. De getallen zijn altijd in dezelfde volgorde en vertegenwoordigen het percentage van nutriënten in gewicht in de zak. (Stikstof, fosfor en kalium of N-P-K). Stikstof bevordert gazon blad en loof groei, fosfor, helpt wortelgroei evenals kou, hitte, en de ziekte van tolerantie en kalium, bevordert de celfunctie en de opname van sporenelementen.

Sinds gras moet stikstof gedurende het hele jaar, moet een val meststof een goede percentage van stikstof bevatten. Echter, aangezien u wilt wortelgroei en koude weerstand te bevorderen, je val meststof moet bevatten ook een relatief hoog percentage van kalium. U wilt de wortelgroei te stimuleren net voor de winter en zorgen ervoor dat je een sterke gezonde wortelstelsel voor een gezonde start in het voorjaar.

In oktober of november een aanvraag van de herfst / winterklaar maken van meststoffen met een percentage van voedingsstoffen in een verhouding dicht bij 1-2-1 zou een goede keuze zijn.

Vergeet niet, het is niet alleen belangrijk om de juiste percentage van de ingrediënten in je val meststof te hebben, maar je moet het toe te passen in de juiste hoeveelheden ook. Volg altijd de aanbevelingen van de fabrikant van de hoeveelheid kunstmest u af te zetten (de dekking is meestal gedrukt op de zak), of je zou kunnen eindigen beschadiging van uw gazon in plaats van het helpen van het.

Hoe zit het met Bloemen en Bollen?

In het najaar, vaste planten beginnen te vervagen en u wilt ervoor zorgen dat ze de kracht hebben om de lange winter te overleven. Ook hier aanbrengen van een installatie meststof met een hoog gehalte van fosfor zal de wortels de mogelijkheid om de kou te weerstaan ​​en te groeien sterk en gezond geven. (Niet gebruiken gazonmest op planten).

Als je het planten van bloembollen, zodat ze hebben veel fosfor zal je sterk, gezond bloemen volgend voorjaar te geven. Sommige natuurlijke meststoffen, zoals beendermeel, bevatten hoog percentage van fosfor, maar ze kunnen ook dieren die zowel het beendermeel en de lamp zal eten aan te trekken. Het is waarschijnlijk beter aan de stok met een chemische meststof voor uw lampen.