vierkante voet tuinieren: de teelt van aardbeien

Aardbeien maken een grote vierkante voet tuinieren gewas. Ze zijn gemakkelijk te kweken, hebben weinig onderhoud, en produceren een overvloedige oogst. Hier zijn een aantal dingen te overwegen bij het planten van aardbeien in een vierkante voet tuin.

Er zijn drie basistypen van aardbeien: juni-dragende, everbearing dag en neutraal. Ze kunnen allemaal worden gekweekt in vierkante voet tuinieren dozen. Everbearing aardbeien produceren fruit twee keer tijdens het groeiseizoen, terwijl de juni-beariing die vrucht dragen in de maand juni. Dag neutrale aardbeien een ras dat niet wordt beïnvloed door hoe lang de dag, als de andere twee.

Types Van Aardbeien om te gebruiken in Vierkant Tuinieren

Juni-dragende aardbeien te produceren de grootste vrucht en uit te zenden veel lopers. Everbearing en dag neutrale niet sturen zo veel lopers.

groeiomstandigheden

Aardbeien hebben behoefte aan een goede 8 uur direct zonlicht per dag. Zij geven de voorkeur ook een vruchtbaar en goed gedraineerde grond om overvloedige opbrengsten te produceren. De grond kan worden gewijzigd met 1-2 inches van een goede organisch materiaal zoals compost.

Het planten van 4 per vierkante voet

Water 1-2 inches per week, vooral in de tijd dat fruit bloeit. Deze periode is van de vroege bloei tot het einde van de oogst. Onkruid gedurende het groeiseizoen, zoals aardbeien gemakkelijk kan worden gewurgd door invasieve onkruid.

Trimmen Alle Runners

Bij de berekening van het aantal aardbeiplanten voor een vierkante voet tuin, sommige tuinders graag één per vierkante gebruiken. Volgens de bedenker van het concept, en de auteur van Vierkant Tuinieren, Mel Bartholomew, is het best tot 4 planten per vierkante voet te plaatsen. Gebruik een per vierkante voet alleen als lopers zullen mogen blijven. Anders, plantaardige 4 per vierkante.

Vergeet niet te bevruchten

Sommige tuinders willen het gehele 4-voet door 4-voet vierkante voet tuin te gebruiken voor de teelt van aardbeien. Andere tuinders graag hun aardbeien te planten in een piramide toren die is opgebouwd uit aluminium of hout. Hoewel deze in de handel kan worden gekocht, ze zijn makkelijk genoeg te maken, in het bijzonder met de kits die ook beschikbaar zijn voor tuinders zijn.

Alle soorten aardbeien produceren runners – en ze moeten allemaal worden afgesneden wanneer ze elke week verschijnen. De reden? Door het trimmen aardbei lopers, de energie blijft in de oorspronkelijke, of ouder, planten en de opbrengsten zijn gestegen voor de oogst van elk jaar.

Na een paar jaar (ongeveer 3 tot 4) van het kweken van aardbeien in vierkante voet tuinieren, oogst de ouder plant begint te dalen. Op dat moment is het best om de oud ouder planten te verwijderen en de aankoop van nieuwe van de kwekerij.

Waarom niet gewoon laten de lopers te groeien en zet ze in moederplanten? Lopers te veel kleine aardbei planten produceren, en de oogst zal dan ook worden verminderd. Begin vers in jaar 5 nieuwe aardbeiplanten.

Vierkante voet tuinieren betekent niet beknibbelen op meststof voor aardbeiplanten. Gebruik een 10-10-10 mengsel of ze voeren een keer per maand met bloed en beendermeel.

Het duurt slechts een succesvolle oogst naar het huis tuinman te overtuigen van de voordelen van de teelt van aardbeien met behulp van vierkante voet tuinieren. Waarom niet vandaag nog aan de slag?