vervang de mast op zeilboot

De mast is belangrijk voor alle zeilboten. Als de mast beschadigd is of niet sterk genoeg dan kan het je hele boot beïnvloeden. Masten zijn zeer gevoelig voor schade, omdat ze houden van een lange weg in de lucht. Going onder bruggen zou bijvoorbeeld, snap de mast, zo kon zeer zware weersomstandigheden. Afhankelijk van het materiaal van de mast is vervaardigd uit, zijn er een aantal redenen waarom u nodig heeft om het te vervangen. Wanneer je begint te merken dat uw bestaande mast sorry voor zichzelf op zoek is naar wat je nodig hebt om het te vervangen.

Meet de hoogte van de mast en controleer ook de diameter. U moet controleren of de mast u het te vervangen is vergelijkbaar met de bestaande mast in grootte, materiaal en in hardware. Doe je onderzoek op het internet om een ​​bron van deze masten te vinden. Er zijn ook diverse andere bladen die je kan vertellen over de verschillende soorten masten die geschikt zijn voor zeilboten zijn.

Stap 1 – Het kiezen van een nieuwe mast

Er zijn een aantal verschillende plaatsen die masten verschillende vereisten. Er zijn een aantal verschillende materialen en typen masten beschikbaar. Aluminium masten zijn enkele van de meest populaire. Houten masten zijn ook populair.

Stap 2 – Het verwijderen van de oude Mast

Idealiter moet je hetzelfde type mast die u wilt verwijderen, omdat dit maakt het vervangen van het veel gemakkelijker en minder een probleem te kiezen. Zodra u uw nieuwe mast hebt gekozen, kopen.

Stap 3 – Het vervangen van de nieuwe mast

De oude mast macht van zijn beet of anderszins beschadigd zijn. Het zal moeten worden verwijderd. Om de mast toegang tot de verbinding tussen de mast en de rest van uw boot te verwijderen. ongedaan te maken dan de bevestigingsbouten, verwijder voorzichtig de oude mast zodat er geen verdere schade wordt veroorzaakt.

Stap 4 – Rigging

Als het gaat om het vervangen van de mast moet u ervoor zorgen dat het goed zit. Bij gebrek aan een mast goed passen kunt uzelf en uw boot in gevaar brengen. De mast moet worden aangebracht volgens de handleiding van uw boot. Dit zal moeilijk zonder speciale apparatuur, omdat de masten zo groot. De nieuwe mast moet worden geschroefd in het frame op verschillende plaatsen zodat het stevig en zal niet bewegen.

Nu alles wat er over te doen is het vervangen van alle van de tuigage, zodat de boom kan controleren. Gebruik sterke touwen om de zeilen op de boot goed te controleren. Als een van de oorspronkelijke touw is versleten of beschadigd is dan moet worden vervangen; nooit het risico met behulp van beschadigde touwen.

De meest voorkomende vorm van touw moet gebruiken staaldraad omdat dit veel sterker dan traditionele touwen. Als u niet weet hoe je rig een boot kijk dan in uw eigenaren handleiding, bij gebreke daarvan, om hulp vragen.