T5 lamp installatie

bestaande verlichting te vervangen door een T5 lamp kan veel vruchten te plukken. T5 lampen zijn energiezuiniger dan hun traditionele gloeilamp tegenhangers, met 75% minder energie en duren tot 10 keer langer mee. De gemiddelde levensduur op een T5 lamp 20.000 uur, het opslaan van de consument van de aankoop vervangingsbollen minder vaak, en de hoeveelheid vermogen wordt benut.

In grotere gebieden die momenteel gebruikt halogeen TL-verlichting, de besparing op macht en portemonnee zijn niet minder belangrijk. De T5 gebruikt slechts 54 watt vermogen dan halide lampen, die minimaal gebruik 250 watt en zoveel als 1000 watt. Een ander voordeel van de T5-lampen is dat ze gebrek aan een warming-up periode en zet onmiddellijk, zonder de flikkering van halide TL-verlichting. De kleurweergave is van een hogere kwaliteit, waardoor de T5 een ideale keuze voor arbeidsintensieve gebieden, zoals de garage of kantoor aan huis.

Stap 1 – Creëer een veilige omgeving

Vanuit een “groene” aspect, T5 lampen laat een veel kleinere ecologische voetafdruk dan gloeilampen en halogeen lampen. Door langer en hoeven minder vaak vervangen, er een vermindering in de afval die op stortplaatsen. Daarnaast T5 lampen uitstoten ongeveer 2 ton minder CO2-uitstoot per armatuur in vergelijking met halogeen lampen. De voordelen voor het milieu alleen al de overstap naar T5 verlichting voordelig te maken.

Stap 2 – Verwijder Reeds bestaande armaturen

Een overweging om in gedachten te houden is dat T5-lampen vereisen een speciale ballast, omdat zij verschillende fysieke en elektrische eigenschappen van gloeilampen, halogeen, T8 of T12 lampen. Deze ballasten zijn verkrijgbaar in standaard, dimmen en beweging geactiveerd modellen en kan in plafonds worden geïnstalleerd, onder tellers, in kassen of aquaria. Zodra het model is vastgesteld, kan de installatie worden gemaakt in een paar stappen.

Stap 3 – Bereid de T5 lichtpunt

Zorg ervoor dat de stroomonderbreker wordt geactiveerd. Het uitschakelen van de lichtschakelaar in verband met de armatuur zal geen garantie voor een veilige installatie.

Stap 4 – Installeer armatuur

Als u het vervangen van een oude armatuur, verwijder alle hardware die de ballast op zijn plaats houdt. Op dat punt is de ballast draden kunnen worden losgekoppeld van het circuit lijn draden.

Stap 5 – de macht te herstellen

De ballast moet gedeeltelijk worden gedemonteerd voor de installatie. Volg de instructies van de fabrikant.

Sluit de armatuur draden aan de lijn draden met wirenuts, het aansluiten van de bijbehorende kleuren (wit op wit, zwart op zwart). Houd de armatuur op de gewenste plaats en zet vast met schroeven van de fabrikant. Eventueel monteer de ballast.

Reset het circuit en de macht te herstellen naar de uitgang.