stappen op de zorg voor een nieuw gazon zode

Gazon graszoden zorgt voor een aangename, eenvoudig te installeren landscaping optie voor grote delen van de tuin ruimte. Eenmaal gelegd, zal regelmatig onderhoud kan uw nieuwe gazon gras te gedijen in zijn nieuwe omgeving.

Sod is gemakkelijk te onderhouden een keer volledig geïntegreerd in de bestaande bodem systeem, maar nieuwe installaties moeten zorgvuldig worden behandeld gedurende de eerste paar weken.

Beweging

Sod mag nooit worden gesneden meer dan 24 uur voordat het tijd is om te worden gelegd. Vitale vocht en voedingsstoffen snel uitdrogen een keer snijden plaatsvindt, dus probeer te leggen tijden plannen met precisie. Zodra nieuwe graszoden gelegd is, te voorkomen trok aan gebieden met hiaten. In plaats daarvan vullen met enkele bovengrond en verpakken in met het hoofd van een hark of iets dergelijks. Loop niet over nieuwe zode voor minstens een week. Dit zal de wortels een goede kans om een ​​sterke structuur te maken in de bodem te geven.

Water

Nieuwe zode, goed nat in de eerste 2-3 weken installatie. Idealiter zou gieter plaats twee keer per dag om mee te beginnen. De beste tijd om het water in de vroege ochtend en direct na zonsondergang. Nooit water als de zon op zijn hoogtepunt als dit een ‘vergrootglas’ effect door waterdruppels en veroorzaken gras te schroeien of branden kunnen veroorzaken.

Zorg voor regen als onderdeel van uw water schema en nooit extra water toe te voegen op regenachtige dagen. Altijd toestaan ​​zode te drogen voor een dag of zo voor het snijden.

Voor de eerste week of zo, ongeveer een half inch water is ideaal. Probeer niet om dit bedrag met name tijdens het gazon twee keer per dag wordt gedrenkt overschrijden. Na de eerste week, kan water worden gekapt slechts één keer per dag, maar het niveau van het water te verhogen tot ongeveer een inch.

Dit moet genoeg te genieten in staat te stellen effectieve wortelgroei te bevorderen

snijdend

Er zijn veel verschillende meningen over de beste tijd om een ​​nieuw gazon te snijden, maar laat het gedurende ten minste veertien dagen wordt sterk aanbevolen. Het beste is om lengte te gebruiken als een indicatie wanneer nieuwe graszoden maaien en een niveau van 3 tot 4 inch ideaal.

Maaiers moeten op de hoogste stand worden gezet en gras mag alleen worden ‘bijgevuld’. Altijd gekapt in progressieve levels met nieuwe graszoden. Proberen om enkele centimeters tegelijk gesneden zal veroorzaken scheuren om nieuwe zode en moet te allen tijde worden vermeden.

Voeden

Voederen niet essentieel voor de eerste paar maanden, vooral omdat zode ziet tijdens de teelt fase voldoende behandeling. Na ongeveer drie maanden, kan een lichte bedekking wordt aan het gehele grasveld hoewel bestrijdingsmiddelen en kunstmest combinaties niet worden overwogen. In plaats daarvan moet een vloeibare gazonmest worden gebruikt en deze kunnen worden toegediend met een slangeind sproeier.

Lopende Onderhoud

Nieuwe zode kan ongeveer twee jaar duren om volledig bed in. Ga verder met dezelfde technieken als u zou doen voor nieuwe zode gedurende deze tijd. Gazon zaaien kan plaatsvinden tot tranen of kale plekken te genezen na deze tijd in beslag nemen.