rozemarijn vermeerdering methoden uitgelegd

Veel mensen kiezen voor rozemarijn verspreiden op hun eigen, in plaats van de aankoop van zaailingen van een kwekerij, omdat het proces van voortplanting hen verbindt met de volwassen plant. Het proces van voortplanting duurt vele maanden en laat vaak een langdurige indruk dat de tuinier altijd verbonden met de plant.

Teeltmateriaal rozemarijn kan worden uitgevoerd op verschillende manieren, waaronder: vanaf zaad, gelaagdheid wortels en beworteling stekken. Dit artikel identificeert en beschrijft alle drie van de hiervoor genoemde propagatie processen, zodat je kunt kiezen welke methode het meest geschikt is voor jou.

Vanaf Seed

Groeiende rozemarijn uit zaad is een vrij moeilijk proces dat vele maanden in beslag neemt om te bereiken. Het beste is om rozemarijn zaaien en rozemarijn zaailingen te verhogen in een reeks van containers tot de plant volwassen genoeg om zichzelf in stand te houden in de natuur.

gelaagdheid Rooting

Het uitdragen van rozemarijn uit zaad begint met ontkiemen en is afgewerkt zodra de plant volwassen genoeg is om buiten te worden getransplanteerd. Kenmerkend kieming van de zaden vindt plaats in een grote container waar de zaailingen kunnen groeien tot zij de hoogte van twee inches bereiken. Na de zaailingen groeien twee duim lang te zijn, worden ze individueel getransplanteerd in kleine containers gevuld met voedingsrijke potgrond. De zaailingen worden getransplanteerd in grotere containers in voorkomend geval tot de rozemarijnstruik is een of twee jaar oud. Zodra de bus is oud genoeg is, wordt het nog een keer rechtstreeks getransplanteerd in de tuin of erf je, waar het is toegestaan ​​onbegrensd te groeien.

Wortel een Cutting

Gelaagdheid beworteling kan enkele weken duren en vereist de aanwezigheid van een volwassen rozemarijnstruik. Je moet een klein gaatje parallel aan de bestaande fabriek te graven en pull-down een van de onderste takken op de rozemarijnstruik in een U-vorm. De bodem van de U is begraven in het kleine gat, zodat het einde van de tak komt uit de grond, maar een deel daarvan wordt begraven.

Uiteindelijk wordt het gedeelte van de U die ondergronds begraven beginnen te bewortelen. Maak een kleine snee in de begraven gedeelte van de branche aan te moedigen wroeten.

Wroeten een knipsel uit een volwassen rozemarijnstruik is een van de gemakkelijkste methoden van voortplanting. Deze methode houdt in het nemen van een scherpe uit een volwassen rozemarijnstruik en het stimuleren van wortelgroei van de snede deel van de bush.

Om zich te verspreiden door te wroeten een snij-, clip een stuk van rozemarijn net boven een knooppunt in de takken naar een plaats waar twee takken te voldoen. Het snijden wordt vervolgens ondergedompeld in wroeten hormoon en in een container gevuld met vochtige voedingsrijke potgrond geplant. Op termijn zal de cut deel van de snij ontwikkelen wortels en beginnen met de productie nieuw blad. Een plant vermeerderd door stekken wordt een kloon omdat het genetisch identiek aan de plant werd uit gesneden.