de automotive technicus tekort

Al tientallen jaren, aftermarket leidinggevenden, docenten, winkeliers en technici hebben zich het tekort aan auto servicetechnici klaagde, en gewaarschuwd voor de impact ervan op het vermogen van de industrie om adequaat te onderhouden en te repareren het groeiend aantal auto’s in de Verenigde Staten. Het is duidelijk dat dit een belangrijk punt van zorg, gezien het feit dat tweederde van de $ 250.000.000.000 jaarlijkse aftermarket omzet komt uit het voertuig service en reparatie.

Zeer weinig mensen beweren dat er geen tekort, maar de definitie van een tekort variëren. We hebben gehoord voor vele jaren dat de industrie heeft een geschatte tekort van 60.000 technici. Er zijn momenteel 837.000 auto onderhoudstechnici in dit land, dus een tekort van 60.000 zou de industrie betekenen heeft 7 procent meer technici. Sommigen geloven dat nummer betekent “gekwalificeerde” technici, anderen zeggen dat entry-level technici nodig zijn, ook. Goed of fout, het is een schatting die de hele tijd wordt herhaald.

AAIA uitgebreid onderzoek en analyse van de bestaande gegevens met een breed historisch perspectief te steunen of uit te leggen de vermeende tekort aan technici. Wat we geleerd hebben is interessant en verrassend. Natuurlijk is er een waargenomen tekort. Dus, is er een echt tekort? We zullen onze bevindingen te presenteren, en je kunt de rechter.

Kijkend naar de Tekort Side

Babcox’s meest recente “Hoe gaan de zaken” studie van reparatiewerkplaatsen toonde aan dat 40 procent waren op zoek naar een gekwalificeerde technicus te huren. Wanneer Brake & Front End tijdschrift vroeg winkeliers of zij op dit moment op zoek waren naar een technicus te huren, 64,5 procent zei “ja.

De International Automotive Technician Network (iATN) gevraagd haar leden in een online poll welke positie zij zich vanaf nu te zien in vijf jaar. Een alarmerende 22 procent zei dat ze zouden ofwel met pensioen of werken in een andere dan de auto-industrie.

Een soortgelijke gesteld in een lezer industrie-trend studie van Motor Age vraag gevonden dat 37 procent in vijf jaar zouden worden gesteld of in een heel andere branche.

Een van de factoren en trends die het geval voor een groeiende behoefte aan technici te ondersteunen

Valideren van het Tekort

AAIA marktonderzoek begon technicus onderzoek door te proberen de sterk overtuiging van een technicus tekort valideren en de kwantificeren. Echter, het valideren van de vordering van een 60.000 tekort was niet mogelijk voor een aantal belangrijke redenen. Hoofdzakelijk zijn er verschillende methoden om een ​​tekort aan arbeidskrachten analyse – die kunnen een andere uitkomst geven. Zelfs indien elk van deze methoden gebruikt om de situatie te analyseren, wat bepaalt vaak een tekort is subjectief en uniek voor de individuele consument (niet winkelier). Een situatie een consument zou kunnen overwegen een tekort aan een ander misschien niet. Bijvoorbeeld, zou een tekort bestaan ​​als het duurde een onredelijke hoeveelheid tijd om je auto laten repareren, maar wat vormt een “onredelijk” hoeveelheid tijd?

Hierdoor project geëvolueerd van een bepaald aantal kwantificering te bepalen of er een algemeen erkende tekort, en zo ja, in welke mate het bestond.

Als een tekort aan technici bestaan, zouden we verwachten dat een toename van de kosten van reparaties aan de kosten van verhoogde tegemoetkoming technicus bedekken zien.

Er zijn verschillende benaderingen van oudsher gebruikt om te definiëren en een krapte op de arbeidsmarkt te beoordelen. Als er een tekort op basis van de modellen die AAIA geanalyseerd, zou symptomen duidelijk zijn afhankelijk van hoe winkeliers reageerde op een tekort. Als winkeliers niet in staat waren om dezelfde kwaliteit technicus op hetzelfde loon tarief huren en profiteren schaal als hun huidige werknemers, zouden ze ofwel het huren van gelijke gekwalificeerde technici bij snelheden hoger loon en betere prestaties, of ze hetzelfde loon en voordelen zou bieden, maar zou alleen in staat zijn om een ​​lagere kwaliteit werknemers aan te trekken dan ze meestal te huren. Als dit gebeurd is, alle of sommige van deze symptomen lijkt.

Werk kwaliteit en tijdigheid

Als er een tekort aan technici bestond, zouden we verwachten dat een afname van de kwaliteit en tijdigheid van reparaties, grotere ontevredenheid met reparatiewerkzaamheden verricht en een toename van klachten van consumenten te zien.

Niet te veel jaren geleden, auto reparatie bovenaan de lijst van klachten van consumenten. Tijden zijn veranderd. Klacht rapporten van Better Business Bureaus en de Consumer Federation of America onthullen tevredenheid van de consument verbeteringen voor onze industrie. Het onderhoud en de reparatie-industrie is de derde gerangschikt door de BBB, terwijl de Consumer Federation of America gelederen vierde na auto verkopen, huishoudelijke artikelen en home improvement als categorieën genereren van de meeste klachten van consumenten. Auto reparatie was de nummer een categorie in 1996.

De kosten van Auto Onderhoud en reparatie

Als een tekort aan technici bestaan, zouden we verwachten dat een toename van de kosten van reparaties aan de kosten van verhoogde tegemoetkoming technicus bedekken zien.

Sinds 1999 is de Consumenten Prijs Index geeft aan dat onderhoud en reparatie van motorvoertuigen niet is toegenomen, dat veel in vergelijking met andere diensten.

In de afgelopen tien jaar, heeft de kosten van onderhoud en reparatie van motorvoertuigen alleen maar toegenomen 46,4 procent – minder dan artsen, ziekenhuizen, luchtvaartmaatschappijen, juridisch werk, financiële diensten en collegegeld.

Het grootste deel van de mannelijke beroepsbevolking is op dit moment tussen de leeftijden van 40 en 49, het hart van de auto-monteur demografische.

Technicus loon en voordelen

Als een tekort aan technici bestaat, zou men verwachten dat een toename van de beloning en voordelen van het werken technici huidige technici behouden en nieuwe aan te trekken zien.

De gemiddelde mediaan wekelijkse inkomsten voor een technicus zijn 7,5 procent onder het landelijk gemiddelde.

De meest recente technicus salaris enquête van Brake & Front End meldt de gemiddelde technicus is het verdienen van $ 32.620, een stijging van $ 28.487 in 2000. Entry-level technici verdienen een gemiddelde van $ 25.018 en de meest ervaren technici verdienen meer dan $ 40.000.

Naar schatting 20 tot 25 procent van de technici krijgen geen voordelen in natura of pensioenplan, en minder dan de helft worden gedekt door een medische plan, volgens het Bureau of Labor Statistics en iATN. De Brake & Front End onderzoek meldt dat 58,2 procent van de technici krijgen ziekenhuisopname en 56,4 procent ontvangt belangrijke medische voordelen.

De gemiddelde technicus werkt ongeveer 44 uur per week.

Supply vs Demand

Een tekort zou bestaan ​​indien de totale hoeveelheid technici gevraagde overschrijdt de totale geleverde hoeveelheid. Sommige factoren die geen ondersteuning meer vraag dan aanbod

Het Bureau of Labor Statistics gegevens blijkt dat sinds 1980, de levering van technici is gegroeid op jaarbasis van 2,6 procent per jaar, terwijl de vraag naar technici is gegroeid met een snelheid van 0,7 procent per jaar. Omdat de gegevens een verschil tussen vraag en aanbod niet te laten zien, het suggereert dat een 2,6 procent stijging in de aanvoer van technici voldoet aan een 0,7 toename van de vraag.

Vooruit kijken

Terwijl de technicus tekort debat woedt over, houden een oog op de vergrijzing van de babyboomers, die zal beginnen met pensioen te gaan in duizelingwekkende getallen in de komende tien tot 15 jaar. Het grootste deel van de mannelijke beroepsbevolking is op dit moment tussen de leeftijden van 40 en 49, het hart van de auto-monteur demografische.

Deze demografische trend zal van invloed op de meeste sectoren, maar er is een zilveren voering voor onze industrie als wij profiteren van het. De kinderen van de babyboomers zijn nu van invloed zijn op de arbeidsmarkt. Deze “echo boom” is een andere belangrijke piek in de Amerikaanse bevolking demografie – en is een ideaal doelwit voor de toekomstige auto-technicus werving.

Waarvan de definitie?

De definitie van een “gekwalificeerde” technicus is zeer subjectief, en er is geen consensus. Immers, wat is het tegenovergestelde: een niet-gekwalificeerde technicus? Hoeveel bedrijven zijn op zoek naar niet-gekwalificeerde mensen? Dus wat is een “gekwalificeerde” technicus? Is de criteria jaar ervaring, ASE certificering, jaren in het beroepsonderwijs school, hogeschool of al het bovenstaande?

Het creëren van de industrie consensus over de definitie van een “gekwalificeerde” technicus zou een logisch vervolg op AAIA’s vooronderzoek en leiden tot een uitgebreide en kwantificeerbare profiel van een professionele automotive technicus.

Een onbeantwoorde vraag blijft

Dus wat is de bottom line? Op basis van de shop eigenaar getuigenissen, technici zijn moeilijk te nemen en te houden. Op basis van marktonderzoek modellen, hebben garage doorlooptijd en kosten stabiel gebleven of gedaald. Deze schijnbaar ongelijksoortige feiten moeten worden aangepast voordat de industrie verder kunnen gaan – om het tekort te stoppen, of laat het tekort gerucht gaan.