rotsklimmen: boulderen basics

Het beklimmen van boulderen routes is een andere ervaring van de traditionele en sport bergbeklimmen. Niet alleen boulderen vereisen minder spullen en kunnen individueel worden gedaan, maar het maakt de klimmer om het vertrouwen alvorens over te gaan bouwen. Sinds boulderen dichter bij de grond wordt gedaan, zijn de meeste routes ontworpen voor snelle toegang, herhaalde de praktijk, en het opbouwen van kracht. Zo een bouldering route meer toegankelijk voor de gemiddelde persoon. Met een krijt zak en sommige klimschoenen, kan iedereen beginnen boulderen, maar enkele veiligheidsmaatregelen moeten voor het begin rekening worden gehouden.

Met boulderen is er geen partner of tuigje om je op te houden als je valt. Om deze reden een crash pad te vallen op is van het allergrootste belang. Valblokken variëren in grootte, afhankelijk van de hoogte en de intensiteit van de klim. Wees er zeker van dat de crash pad goed is afgestemd op waar je het klimmen zo goed als van de juiste dikte. Ten tweede, zich bewust zijn van hoe je gaat vallen en weten hoe ze correct te vallen. Hoewel de crash pad de schok van de val zal brace, kan het niet helpen als de klimmer vreemd valt.

Crash Pad en Falling

Slipper schoenen zijn zeer geschikt voor het boulderen, omdat ze bieden een hogere gevoeligheid voor de rotsen onder de voeten van de klimmer te voelen. Ook zijn ze zeer snel aan en uit als aangebracht om lace up schoenen. In beide gevallen is de bescherming die door zolen rotsklimmen schoen is veel meer dan een minimale sneakers. Spring niet uit de rots of u kunt slecht je voeten beschadigen. Als je valt zeker niet proberen te vallen op je voeten voor deze zelfde reden. Het is belangrijk dat scherpe rotsen en stenen blauwe plekken vermeden.

Schoenen

Voor sommigen is boulderen is een oefening waarbij harder moves worden geprobeerd kan. Boulderen routes zijn een geweldige plek om ingewikkelde routes te visualiseren, oefenen intensief beweegt herhaaldelijk, en houd vaardigheden aangescherpt. Wanneer mensen kei op deze manier krijt wordt gebruikt om een ​​gevisualiseerd route die prima voetenwerk of manoeuvreren vereist markeren. Door het markeren van de route, kan de klimmer trainen in een bepaalde mode of zien waar ze eerder geweest zijn om zichzelf beter te bekritiseren.

Krijt Mark

Boulderen is laag gehouden en niet ontworpen om een ​​rotswand te schalen. In plaats van te klimmen, is de boulderer doorkruist heen en weer. Wees er zeker van dat wanneer je rotsblok u alleen klim zo hoog als je comfortabel te vallen bent. In plaats van de sensatie van hoogte, boulderen biedt sensatie van het ingewikkelde karakter van de bewegingen die worden geprobeerd en trok.

doorkruisen

Niet alleen is het klimmen over het vinden van de zwakte in de rots en bewegen met het, de bewegingen zijn het best wanneer langzaam en vloeiend uitgevoerd. Door het behoud van de energie van de klimmer, is de genade van de sport behouden. Overdreven snelle bewegingen zijn vaak een recept voor een ramp en niet goed doordacht. Klim met je benen en denk goed na over je volgende zet, hoe je daar zullen overgaan, en de kleinste hoeveelheid beweging die nodig is om het goed uit te voeren.

klim efficiënt