plataan snoeitips

De plataan is een zeer grote, zeer winterharde boom die snel groeit. Deze boomsoort heeft ook een grote, uitgestrekte wortelstelsel. Toen de jonge de plataan heeft een mooi uitziende piramide vorm aan. Wanneer het ouder wordt, rijper, heeft een afgeronde onregelmatige vorm met een dikke steiger takken.

Platanen zijn vrij veel zorg gratis. Echter, doen ze regelmatig een routine van regelmatig water, bemesten en snoeien. Een oogje op elke insecten, misvormingen of rottende delen van de boom zal helpen om het gezond houden als het groeit haar immense hoogte. Nieuw geplante platanen zal een beetje meer onderhoud tijdens hun eerste jaren nodig, maar zal minder nodig als het groeit. Snoeien van uw plataan is iets dat altijd elk jaar moet worden gedaan. Hier zijn een paar tips bij het snoeien van uw boom.

Waarom snoeien?

Sycamore bomen kunnen groeien met een aantal zeer onregelmatige vormen als het rijpt. De takken kunnen hangen, hebben drastische hoeken, en zelfs wikkel rond de boom. Snoeien zal u helpen om niet alleen de groei van de boom te beheren, maar ook de vormen te houden. Wanneer u uw platanen snoeien bent u ook het houden van het energie voor nieuwe groei. Het lijkt misschien alsof je houden het groeien, maar het snoeien van de boom zal het groeien in de gewenste richting te houden.

Snoei Dead And Zwakke Ledematen

Een van de manieren om de nieuwe groei sterk te houden is om de doden en zwakke ledematen te verwijderen. Als je ziet dat de ledematen niet van plan om het gewicht van de bladeren, en andere takken kunnen uitvoeren, moet u deze verwijderen. Niet alleen is dit onveilig, maar een onderbreking kan wat ernstige stress op de boom. Verwijder alle dode takken als je ze ziet, zodat de wilde niet meer energie in hen uitoefent.

Snoei Flush

Wanneer uw snoeien uw branche moet je altijd houden, zodat ze gelijk met de “branch collar”. Dit betekent dat welke branche je afgesneden, u mee naar de inkeping van de oorspronkelijke stam. Op deze manier heb je een betere ruimte te laten voor het moet over litteken. Een open wonden aan de boom zijn belangrijke punten van besmetting. Snoeien van uw plataan zal vereisen dat u dit tot een minimum beperken.

Bedek snoeiwonden

Aangezien een boom is een levend ding, het zal wonden hebben wanneer je de takken te verwijderen. Bedek het gebied met teer, of andere stof insecten weg te houden. Het zal ook houden van het uitdrogen, of “bloeden” voedingsstoffen uit het.

Snoei in het voorjaar of Fall

Het is belangrijk wanneer u naar uw sycomoorboom dat je een vroege start op te krijgen snoeien. Terugsnoeien uw plataan voordat de eerste knoppen beginnen in het voorjaar uit te komen. Als je het niet maken in de tijd, dan kun je nog altijd de dode takken te verwijderen. Wacht tot de herfst, hoewel, tot alle levende takken te verwijderen. Dit zal de boom te helpen als het slapende voor de winter gaat en geef het een boost in het voorjaar.