neem de herfst tot prep voor de winter

Susan is een Master Tuinman en een duurzame woon- onderzoeker. Met een achtergrond in de voeding en uitgebreide kennis van de hele voedsel en wellness, Susan bevat duurzaam leven praktijken die de gezondheid van haar familie te verbeteren terwijl het verminderen van hun carbon footprint.

Met kortere dagen en koelere temperaturen, is de herfst officieel aangekomen. De herfst is de perfecte tijd om buiten te komen en te doen wat seizoensgebonden tuinonderhoud. Tijdens het opruimen van uw gazon en de tuin in het najaar maakt uw landschap meer esthetisch, het is ook een integraal onderdeel van de gezonde vegetatieve cyclus. Veel planten doen een groot deel van hun eigen voorbereiding op de seizoensgebonden veranderingen, maar kan je ze op weg te helpen en ervoor te zorgen dat uw grond vitale door ze een beetje aandacht te geven voor de winter sets in blijft.

Bruidegom en Feed Mijn Gazon

Fall is de beste tijd om uw gazon wat TLC geven. Verwijder riet, bemesten en re-zaad tussen half september en half november, afhankelijk van waar u woont. Winter meststoffen helpen turf om sterke en gezonde wortels te ontwikkelen. Overweeg dan het zaaien uw gazon met een cover gewas, zoals winter rogge. Uw gras zal mooi en groen de hele winter lang kijken en komen de lente, zal de winter rogge een essentiële voedingsstoffen terug toe te voegen in de bodem.

Trim Uw Perennial Flowers

Meestal val brengt sluiting om de vruchtbare blijvende bloei van de zomer, zoals bloemen gebruiken hun laatste opgeslagen energie aan het seizoen sluiten. Terwijl de toppen van vaste planten kunnen sterven af ​​met het begin van koeler weer, de wortels onder de grond blijven nog steeds springlevend. Het snijden van de bruine en dode bladeren op vaste planten zo dicht mogelijk bij de grond mogelijk niet interfereren met de wortels en houdt de tuin netjes tegelijkertijd de kans op ongedierte of de ziekte. Zorg ervoor dat u rakelen alle snijden puin en gooi het weg. Alleen compost wat gezond is. Bedek koude gevoelige vaste planten met een dun laagje mulch voor extra winter bescherming als u in een koud gebied wonen. Het is ok om gedroogde zaad koppen en siergrassen die er goed uitzien, omdat ze zorgen voor voedsel en onderdak voor de dieren in het wild en voeg wat winter belang om de tuin te verlaten.

Verzamelen en Store Kruiden

Veel kruiden kunnen worden verzameld voor opslag en gebruik in de winter, tot aan de eerste vorst. Het verzamelen van kruiden aan het einde van het seizoen is een uitstekende manier om ervoor te zorgen uw gewassen niet verloren gaan. Kruiden kunnen ook binnen worden gekweekt het hele seizoen en maak een mooie veranda of keuken raamdecoratie.

Adres seizoensgebonden groenten, eenjarige planten en Wieren

Het verlaten van bedorven groenten en fruit wijnstokken, en andere gebruikte eenjarige planten in de tuin in de winter is geen gezonde beweging. Het is niet alleen lelijk, maar het kan ook plagen en beestjes te vestigen op uw tuin, en creëert opportuun voorwaarden voor de verspreiding van ziekteverwekkers. Zodra eenjarige planten gestorven, moeten zij volledig worden verwijderd. Trek gewoon de gebruikte plant uit de grond, met wortel en al, en plaats in uw composthoop. Vergeet niet om wat tijd uittrekken van het onkruid.

Bouw een Compost Bin

Fall is een goed moment om het composteren beweging te omarmen. Eenvoudige compostbakken zijn eenvoudig te bouwen en bieden een voordelige en praktische manier om te gaan met het eindeloze voorraad van bladeren die velen van ons hebben in het najaar. Vul je compostbak met verse bladeren, gras en ongedierte vrij plantmateriaal. Bedek de bak en je moet een aantal grote compost hebben in het voorjaar.

Love Your Soil

Bescherm Koude Sensitive Planten

Fall is een van de beste tijden om een ​​bodemmonster te nemen. Het grondmonster zal u voorzien van een diepgaande blik op de gezondheid van uw bodem. Vergeet niet dat je planten zijn zo gezond als uw grond. Pas uw tuingrond in de herfst door het toevoegen van tal van rijke compost of oude dierlijke mest. Toevoegen gecomposteerd materiaal in de val laat tijd om het materiaal te breken tijdens de winter. Een andere goede optie is om een ​​cover gewas te planten in uw tuin. Bedek gewassen, zoals de winter rogge, groeien in de koelere maanden en voedingsstoffen aan de bodem.

Voor degenen die in de regio’s die strenge winters ervaren leven, is het noodzakelijk dat de gevoelige planten worden beschermd. Het toevoegen van mulch materiaal, zoals compost, stro, dennennaalden, versnipperd bladeren of oude mest is een uitstekende manier om vaste planten te beschermen tegen koude temperaturen. Meer gevoelige planten kunnen worden afgedekt met gaas tuin. Voor die planten en struiken die gevoelig zijn voor koude wind, kunt u een eenvoudige windscherm met tuin stof te construeren. Jonge bomen kunnen ook worden beschermd tegen vorst en wind schade door het gebruik van boom bewakers. Plastic stolpen zal beschermen laag groeiende groepen van planten. Als u rozen, vooral hybride rassen, en wonen in het noorden die u nodig heeft om uw rozen overleven de winter. Hoewel het duurt een extreem strenge winter aan een roos helemaal te doden, veel rozen lijden uitdroging tegen wind en temperaturen onder het vriespunt. Een goede val voorbereiding zal helpen om ervoor te zorgen dat uw rozen op hun best uitzien komen voorjaar.

Fall is niet alleen een geschikt moment om schoon te maken uw tuin, maar ook om een ​​verscheidenheid aan bomen, struiken, vaste planten, bollen en winter eenjarige planten. Op veel plaatsen, eenjarige planten zoals viooltjes, winter boerenkool en leeuwebekken zorgen voor een uitbarsting van kleur de hele winter lang. Een bonus is dat veel thuis en tuincentra verkopen vaste planten in de herfst voor een gereduceerd tarief. Voor het beste resultaat, zorg ervoor dat je plant voordat de bodem wordt te koud.

Fabriek