decoupeerzaag vs decoupeerzaag

Er kan verwarring tussen de sabel zaag en het heen en weer gaande zaag. In sommige opzichten is dit niet verwonderlijk als mensen soms door elkaar gebruiken van de namen en de sabel zaag is een soort van heen en weer gaande zaag. Er zijn verschillen tussen hen, en ze hebben verschillende toepassingen. Weten wat scheidt hen kan belangrijk zijn in de bouw werken.

De vorm van de sabel zaag en de heen en weer gaande zaag zijn vrijwel identiek en beide zijn voornamelijk ontworpen om te werken aan verticale oppervlakken. De decoupeerzaag naam komt van de gelijkenis met het zwaard, met het blad in de voorzijde en de hand achter een bewaker.

Vorm

In beide gevallen het mes snijdt door heen en weer bewegen in plaats van een cirkelvormige beweging. Geen van hen is bijzonder nauwkeurig, zodat ze over het algemeen het beste voor ruwe bezuinigingen, hoewel de sabel zag kunnen afwerking werk te doen.

Materialen naar Cut

Terwijl de heen en weer zag blinkt uit wanneer het wordt gebruikt voor de sloop doeleinden, zullen beide soorten zaag zowel metaal en hout te snijden. Het mes aan een reciprocerende zaag kan worden gedraaid 90 graden zodat deze kan bereiken in ruimten die anders onbereikbaar zou zijn.

Gebruikt voor een Sabre Saw

Uitgerust met een lang mes, kan een heen en weer gaande zaag doorgesneden materialen tot 1 voet dik, zoals bielzen. Dit is veel beter dan een cirkelzaag en een schoner, nauwkeuriger cut dan een kettingzaag aan te bieden. De sabel zaag heeft een kleinere motor en is dus niet krachtig genoeg voor deze grotere banen (in sommige opzichten de decoupeerzaag kan worden beschouwd als een grotere versie van de jog zaag, die wordt gebruikt voor detail werk). U kunt ook passen in een snoeien mes om een ​​decoupeerzaag en gebruiken in de tuin.

Duurzaamheid

Een decoupeerzaag kan worden gebruikt voor veel van dezelfde dingen als een decoupeerzaag, zolang de banen zijn relatief klein. Het is goed voor het snijden van cirkels of onder een hoek bezuinigingen die meer dan een decoupeerzaag nodig. Gezien het feit dat de motor een relatief kleine omvang is het makkelijker te controleren dan een decoupeerzaag. Het is niet zo veel gebruikt in de sloop omdat het niet zal staan ​​om de ruwe, langdurig gebruik noodzakelijk is voor dat werk.

Het kan soms moeilijk zijn om onderscheid te maken tussen een decoupeerzaag en een sabel zaag (veel als het kan tussen een decoupeerzaag en een decoupeerzaag), in veel opzichten alleen de grootte van de motor en blade gebruikt scheidt hen. Ze zijn allemaal grotendeels generieke termen.

Hoewel het zal afhangen van hoe ze gebruikt worden, zal een decoupeerzaag het algemeen duurzamer dan een decoupeerzaag. Het is gebouwd om meer te nemen en krachtiger te zijn. Dat betekent een goede decoupeerzaag zal vaak duurder dan een decoupeerzaag zijn. Hoewel verschillende factoren, waaronder het merk, beïnvloedt de prijs. Tenzij je iets dat zware sloopwerkzaamheden kan uitvoeren nodig heeft, kan een sabel zaag de betere keuze voor algemene houtbewerking zijn. Het zal nog steeds in staat om het grootste deel van de functies van mensen over het algemeen nodig hebben uit te voeren.