serre vensters: lage-emissie (low-e) glass

Serre ramen zijn een belangrijke overweging bij de besluitvorming over de bouw van een serre. Een huiseigenaar wil er zeker van zijn dat de juiste soort venster is gekozen voor dit specifieke project voordat het werk begint. Dit zal veel later problemen te elimineren.

Zeer dunne lagen van een metaal worden toegepast op dit type glas. Sommige vensters zijn met maar liefst 15 bekledingslagen. Het metaal kan zilver zijn, of een ander type, zoals titaandioxide. Dit wordt beschouwd als een lage-emissie-coating.

Low-Emission Glass

De metaallaag verschaft het venster met bescherming. Warme en koude temperaturen kunnen de serre niet doordringen via het raam terwijl interne luchttemperatuur niet verloren kan gaan door het raam.

Hoe dit venster Type Works

Een ander belangrijk voordeel van dit type venster is dat het huis te beschermen tegen ultraviolette straling die uiteindelijk kan leiden tot het vervagen van de vloer en meubilair. Het zal ook de helderheid van de zon weg zonder de noodzaak voor verven. Dit kan worden bereikt zonder afbreuk te doen aan de voordelen van een goed verlichte ruimte om te ontspannen in.

Triple Duty

Lage emissie ramen combineren drie elementen voor een perfecte efficiëntie. Enerzijds, elk venster twee of drie ruiten. Ten tweede zijn ze bekleed met metaal. Tenslotte gebruiken ze argon, een natuurlijk voorkomend gas als isolatie. Twee beglazing hebben één laag van deze isolatie. Drievoudige beglazing hebben twee lagen van de isolatie. Deze maatregelen helpen om condensatie en vorst problemen die vaak zijn duidelijk met traditionele serre ramen te elimineren.

Twee types

Er zijn twee soorten van lage-emissie glas: hard lage emissie glas en de zachte lage emissie glas. Hun isolatie-eigenschappen worden gemeten door de ‘R-waarde’. De zachte gecoat glas heeft een hogere R-waarde dan de harde gecoat glas. Een zacht gecoat glas raam gevuld met argon gas zal de hoogste R-waarde te bieden. De werkelijke R-waarde voor dit type venster is 4,35.

Ontwerp

Lage emissie glas kan in vele vormen worden gesneden en maten om het een zeer veelzijdige keuze te maken.

Kostenbesparende Idea

energie-efficiëntie

Dit soort ramen kunnen worden ontworpen voor verschillende opties serre. Van vloer tot plafond keuzes zijn beschikbaar, evenals kortere ramen. Kamerhoge ramen zijn ook mogelijk. Sommige vensters kunnen worden geopend en gesloten, en sommige stationair.

Stationair ramen, die ramen die niet open zijn, zijn lager geprijsd dan ramen die open en dicht. Om kosten te besparen, maken gebruik van een combinatie van de twee. Zet de ramen die open kunnen, waar een briesje welkom zal zijn. Zet stationaire vensters in de andere locaties.

Deze types van ramen zijn Energy Star ratings en zorgen voor een huiseigenaar met een aanduiding van de energie-efficiëntie in hun veranda’s. Dit zal een huiseigenaar bespaart een aanzienlijke som geld over vele jaren door het verminderen van de behoefte aan verwarming en koeling in de kamer.

Het bouwen van een serre kan een enorme onderneming, maar is de moeite waard de tijd. Zorg ervoor dat alle serre opties te onderzoeken alvorens te beslissen hoe verder te gaan met dit project.