zon dak te repareren: hoe een metalen dak te vervangen door een glazen zonnedak

Om een ​​zonnedak reparatie is niet zo moeilijk als je denkt. Zeker nu, want er zijn verschillende soorten zonnedaken in de markt, zou het makkelijker voor u om het model dat uw auto past. Een van de gemeenschappelijke praktijken bekend is ter vervanging van een metalen dak om een ​​glas één.

Metal zonnedaken zijn een van de eerdere typen zonnedak. De meeste metalen zonnedaken worden handmatig geopend, dus het is naar verwachting om te zetten van metaal naar glazen zonnedak. Het voordeel van het hebben van een glazen zonnedak is minder onderhoud en een betere esthetische voor uw auto. Hoewel de meeste monteurs niet metalen dak te zetten in glas, kunt u dit doen op uw eigen. De belangrijkste reden waarom niet alle monteurs zijn bereid om gebruik te maken van dit soort diensten is omdat er minder mensen tegenwoordig auto’s te gebruiken met metalen zonnedaken.

Stap 1 – Kies het type Sunroof

Er zijn vele soorten van schuifdaken om uit te kiezen. Wat verschilt ene naar het andere model is hoe je ze te bedienen. De beschikbare types van zonnedak ook afhangen van de autofabrikant. U kunt de fabrikant welk type zonnedak dat het model van uw auto past raadplegen. Zodra je klaar bent met de keuze, ben je helemaal klaar om de nieuwe te installeren. Voordat u naar de winkel, zorg ervoor dat u de afmetingen van uw zonnedak.

Stap 2 – Verwijder de oude Sunroof

Draag altijd beschermende brillen en kleding bij het werken met elektrisch gereedschap.

Stap 3 – Installeer de nieuwe Sunroof

Gebruik een schroevendraaier om de schroeven te verwijderen. Als de schroeven zijn moeilijk te verwijderen kan u kiezen voor een hamer of een handheld boormachine gebruiken om het handig voor de schroeven los te komen maken. Omdat je werkt met iets dat is aangesloten op uw auto, wees voorzichtig schade buiten het gebied van uw zonnedak te veroorzaken. Verwijder alle aansluitingen tot oude dak af komt.

Afhankelijk van het type van zonnedak je nodig hebt om te verwijderen, zou het handig zijn als je de hulpmiddelen klaar met je.

Gebruik een siliconenkit en toe te passen op de zijkanten van het zonnedak. 15 minuten wachten totdat de bijlagen losraken. Reinig het residu met behulp van een doek gedrenkt in alcohol.

Klik hier voor de nieuwe zonnedak en plaatste het op de top van de opening. Als uw zonnedak elektronische functies, gebruik tin knipt om de draden af ​​te snijden en zorg ervoor dat het systeem is uitgeschakeld voordat u een operatie. Plaats het zonnedak en bevestig het met zijn schroeven. Als u de zijkanten soldeer voor een betere pasvorm, kunt u dit doen met behulp van een lasapparaat.

Nemen nota van de scharnieren en de grendels, goed te beveiligen en ze te testen voordat lassen. Test de beweging van het zonnedak of het juist is. Wees voorzichtig in het hanteren van de glazen zonnedak.