restaureren van antieke keukenmeubilair

Voor de restauratie antieke keuken meubilair kan kijken versleten en moe. Terwijl een geleefde uitstraling is vaak wenselijk met antiek meubilair van welke aard dan ook, kan de restauratie inspanningen profiteren overdreven versleten stukken. Het opknappen van antieke keuken meubilair kan ontmoedigend lijken de amateur, met name omdat er zoveel professionele restaurateurs schreeuwen om het werk te doen voor je. Als je geld wilt besparen op het proces, kunt u deze stappen op uw antieke keukenmeubelen proberen.

De meeste antieke keuken meubilair ziet er saai en oud vanwege de behandeling, vooral als het is gelakt of herhaaldelijk gepolijst met de verkeerde soort vloeistof. Overmatige polijsten kan donkere vlekken of strepen onaantrekkelijk te verlaten; het kan zelfs het hout eronder beschadigen. Je eerste baan, dus om eerdere pogingen om het hout te herstellen verwijderen.

Stap 1 – Voer een Basic Cleaning

Begin met een zachte scrub van het hout om vuil en het oppervlak was te verwijderen. U kunt een staalwol schrobben doek te proberen, maar je moet het te gebruiken licht om te voorkomen krassen op het hout. U kunt ook proberen een lichte kleding borstel, of zelfs een tandenborstel voor hardnekkige vlekken. Als u een zeer gedetailleerd werk, kunt u een cocktailprikker of iets dergelijks te gebruiken om vuil en puin steken uit van de ruimtes.

Stap 2 – Verwijder oude borden van Restoration

Zodra u de meubels een korte schoon hebben gegeven, wrijf het hout met een wax remover of hout schoner. Laat de stof op zijn plaats voor ongeveer 20 minuten (of zo lang als de fabrikant adviseert) en vervolgens borstel uit de antieke keuken meubels met een geschikte doek. Het hout moet nu lijken helderder en schoner.

Stap 3 – Repareer Losse of Broken Pieces

Volgende opstijgen elke niet-originele fixes, zoals een stuk van Vastpennen aan de zijde van de arm of een draad bindende de been om de zitting.

Stap 4 – Breng Finishing Technieken

U kunt nu beginnen met de vaststelling van het houten deel van het meubilair. Verwijder eventuele gebroken stukken en proberen om losse gewrichten weer aan elkaar te lijmen. Het kan nodig zijn om de gebroken delen tot een kabinet reparatiewerkplaats nemen om de gewrichten ouderwets te krijgen. Zodra het deel is hersteld, steek hem weer op zijn plaats en sluit het met wat lijm.

In oudere antiek, kunt u authentieke lijm te gebruiken, zoals huidenlijm, dat beschikbaar is op het internet. U kunt in staat zijn om andere houtlijmen gebruiken in kleine hoeveelheden. Probeer om de lijm zoveel mogelijk te verbergen door het leggen van het naar beneden in de hoeken.

Als u alle van de stukken weer aan elkaar zijn geplakt, gebruik dan een houten kleuring vernis om de vacht van het hout van de antieke keuken meubilair. Dan wax lichtjes indien nodig. Laat uw werk te drogen.