moet je druk behandeld hout te gebruiken in uw tuin?

Het antwoord op het gebruik van druk behandeld hout voor hoogslaper tuinieren echt afhankelijk van het perspectief van de tuinman. Sinds 2003 is de Environmental Protection Agency schadelijke CCA druk behandeld hout voor residentieel gebruik is verboden als gevolg van de arseen in het behandelingsproces en mogelijkheden van leeching in bodems. Nieuwe druk behandeld hout, ACQ of AC-B, niet de schadelijke arseen bevatten, maar maakt gebruik van koper in plaats daarvan. De voordelen van de nieuwe, milieuvriendelijke druk behandeld hout zijn wetenschappelijk getest geluid voor gebruik in de tuin te zijn. Er wordt echter geen druk behandeld hout mogen worden gebruikt in de tuinen van degenen die groeien gecertificeerde biologische voedingsmiddelen. Als je een tuin purist, misschien wel alle wetenschap in de wereld zal je niet te overtuigen.

Alkaline Koper Quat (ACQ) hout maakt gebruik van koper in plaats van arsenicum aan het hout te behandelen. De koper fungeert als een insectenwerend middel, en de quat is een fungicide en desinfecterende die veel gebruikt wordt in zwembaden. Tebuconazool is een fungicide dat kan worden gebruikt en wordt vaak toegepast op voedselgewassen. Alle chemicaliën worden gebruikt in ACQ of AC-B hout zijn niet giftig en dus stelt significant minimaal risico. De chemicaliën worden allemaal gebruikt in andere recreatieve en industriële omgeving met regelmatig contact met mensen.

chemicaliën die worden gebruikt

Testen uitgevoerd door de Universiteit van Washington heeft aangetoond dat koper kunnen uitlogen van zowel ACQ en AC-B-hout in de bodem. Echter, koper is niet giftig en de niveaus van uitloging minimaal. Als een plant grote hoeveelheden koper geabsorbeerd zou sterven lang voordat iemand het even welk voedsel afkomstig van de plant kon eten. Koper is een groot probleem als het gaat om water systemen echter. Gebruik geen ACQ of AC-B-hout in de buurt van rivieren en waterlopen, omdat uitspoeling zal het water levende organismen te doden.

Copper Leeching

De USDA stelt: “Deze bepaling verbiedt het gebruik van hout behandeld met arsenaat of andere verboden materialen voor nieuwe installaties of vervanging doeleinden in contact met een biologische productie-eenheid.” ACQ en AC-B bossen zijn niet specifiek beoordeeld door de National Organic Program, maar zij hebben verklaard, “Sommige koper doet uitlogen van ACQ-behandeld hout, waardoor het onveilig voor gebruik in de tuin.

Organic Standards

andere alternatieven