schuurmachines

Schuren Overwegingen en Veiligheid

Sanders is een van de meest verslavende elektrische gereedschappen in vele workshops. Er gaat niets boven het gevoel van een stuk hout geschuurd boterachtige glad. Het voelt bijna als suède tegen de huid. Toch kunnen deze resultaten alleen optreden wanneer de juiste schuurmachine wordt gebruikt voor de baan. Of de schuren is voor het verwijderen van een vervelende bramen of vormgeven van het hout in iets nieuws en creatief, schuurmachines komen in een breed scala aan soorten, waarvan vele zijn ontworpen voor specifieke rechten of resultaten.

Die in deze koper, nemen we een kijkje bij enkele van de meest voorkomende schuurmachines en welke taken ze zijn het meest geschikt voor nemen. Zodra we klaar bent, dan heb je een beter idee van wat voor soort Sander zal de resultaten die u zoekt te produceren.

Bandschuurmachine – Een bandschuurmachine heeft een naadloze schuurband lus over een paar trommels aangedreven door een elektromotor. Beschikbaar in zowel de hand gehouden en stationaire modellen, bandschuurmachines zijn agressieve sanders hoofdzakelijk gebruikt in de eerste fase van het schuren van grote hoeveelheden materiaal te verwijderen in een relatief korte periode. Bandschuurmachine worden ook gebruikt om verf van vlakke stukken hout en andere materialen te verwijderen.

Stationair bandschuurmachines zijn bevestigd aan een werkbank, en sommige modellen zijn uitgerust met een slijpschijf. Deze schuurmachines worden vaak gebruikt om schuren zachte metalen zoals aluminium. Dit type schuurmachine is ook in diverse breedtes, met enkele industriële modellen kunnen schuren een gehele pagina 4 ‘x 8’ multiplex.

Floor schuurmachines – Een vloer schuurmachine wordt gebruikt voor slechts één doel: het zand hardhouten vloeren. Een vloer schuurmachine is een groot stuk van de apparatuur en zeer zware, vaak meer dan één persoon voor het veilig tillen vereisen. Deze high-powered machine maakt gebruik van een gordel-type schuurmachine met grof, medium of fijn schuurpapier (afhankelijk van uw behoeften schuren) vast en wordt geleverd met een bijgevoegd stofzak voor het verzamelen van de meeste van de geschuurd puin. De machine wordt geduwd langs de vloer zoals een stofzuiger. Vloer schuurmachines verwijder alle van de verf, beits, hoge vlekken en andere onvolkomenheden van de vloer, het nemen van het terug naar de oorspronkelijke hout.

Drum schuurmachines – Drum schuurmachines zijn groot, vrijstaand machines ontworpen om zand stock neer op een bepaalde dikte. Vergelijkbaar met een schaafmachine, een trommel schuurmachine is geschikt voor grotere stukken hout, en omdat het gebruik maakt schuurpapier en niet snijmessen, is geschikt voor het produceren zeer fijne en uitzonderlijk glad resultaat.

Met trommel schuurmachines, wordt het hout ingevoerd in de machine langzaam als de cilinder gemonteerde schuurpapier zand de bovenste laag van hout. Hoewel het zo veel hout niet zo snel wegneemt als schaafmachine, een trommel schuurmachine worden gebruikt voor fragiele stock en op noppen en fineer en werkt uitstekend voor het verwijderen van de bovenste laag van een vuil of verweerd stuk hout.

Vlakschuurmachines – vlakschuurmachines worden soms dubbelwerkende schuurmachines of Excenterschuurmachines door de rotatie van de schijf en de trilling van de weg. Dit type schuurmachine is een handdoorslijpmachines wordt ontworpen om resultaten vergelijkbaar met die van een bandschuurmachine produceren. Het beschikt over een draaiende schuren schijf die beweegt in een ellips op een trillend hoofd, die in wezen zorgt ervoor dat geen enkel deel van het schuren materiaal reist dezelfde weg tweemaal. De beweging van het hoofd elimineert hologrammen en maakt het een ideaal hulpmiddel voor het schuren van twee stukken hout die voldoen aan in een hoek.

Vlakschuurmachines zijn er in drie verschillende types: palm, in-line en haakse. Palm vlakschuurmachines worden gebruikt voor licht schuren jobs zoals het verwijderen van verf of schuren gipsplaat. In-line vlakschuurmachines bieden mid-range vermogen voor middelgrote schuren banen en zijn voorzien van twee handvatten voor het regelen van de richting van de schuurmachine. Haakse vlakschuurmachines zijn de zwaarste van dit ras en zijn ontworpen voor langdurig gebruik en grote opdracht schuren eisen.

Disc schuurmachines – Een disc schuurmachine is een stationaire machine die een schijf van vervangbare schuurpapier (meestal 6-, 9- of 12-inch schijven) aan een spinnewiel die wordt aangedreven door een motor vaste functies. table het apparaat kan worden aangepast aan verschillende hoeken en hoogtes, afhankelijk van schuren eisen en deze schuurmachine kan alles schuren van hout tot kunststof en zachte metalen zoals aluminium. Sommige disc schuurmachines omvatten een verstekgeleider en kan zijn voorzien van een schuurschijf aan één zijde van de motor en een bandschuurmachine anderzijds.

Palm sanders – Palm sanders klein schuurmachines die gemakkelijk kan worden bediend met één hand. Meestal gebruikt voor kleinere schuren banen of licht schuren werk, palm schuurmachines zijn voorzien van een eenvoudige vel schuurpapier dat trilt in een iets cirkelvormig patroon. Afhankelijk van het model, is het schuurpapier ofwel bevestigd aan elk uiteinde van de schuurmachine of vast aan de schuren blok met een lijm. Modellen variëren meestal ergens tussen de $ 20 tot $ 80, sommige met meerdere snelheden en een rubberen grip.

Air sanders – Air schuurmachines, ook wel pneumatische schuurmachines, perslucht om de machine te bedienen. Vrijwel elk type schuurmachine – waaronder bandschuurmachines, drum schuurmachines en disc sanders – is verkrijgbaar in een pneumatische versie. Pneumatische schuurmachines worden aangestuurd door perslucht die in de machine is gevoed door een luchtcompressor. Wanneer de trekker van de schuurmachine wordt ingedrukt, de perslucht dwingt de schuurmachine in actie.

Een van de belangrijkste voordelen van een pneumatische schuurmachine is dat het niet zo veel energie wordt gebruikt. Overwegende dat de elektrisch aangedreven sanders elektriciteit nodig hebben om te lopen, de lucht-powered schuurmachine gebruikt elektriciteit alleen wanneer de luchtcompressor oplaadt. Bij de aanschaf van een pneumatische schuurmachine, het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat uw compressor levert de kracht voldoende is voor het bedienen van de schuurmachine.

Macht sanders – De term “power sander” is een overkoepelende term gebruikt om een ​​schuurmachine aangedreven door elektriciteit te beschrijven, hoewel het meest gebruikt voor de hand gehouden modellen zoals vlakschuurmachines, palm schuurmachines en bandschuurmachines.

Finishing sanders – Een afwerking schuurmachine is er een die in staat is zeer fijn schuren dat een afgewerkt stuk hout produceert is. Dit is een andere term die kan worden toegepast op een aantal sanders zoals Excenterschuurmachines en drum sanders. In wezen, wanneer de schuurmachine kan produceren eindresultaten is, kan worden beschouwd als een vlakschuurmachine, als aanvulling schuren nodig.

Afhankelijk van de schuurmachine u geïnteresseerd bent, kan het wel of niet geleverd met een ingebouwde middel van het verzamelen van het puin creëert. Aankoop van een met een ingebouwde opvangsysteem wordt aanbevolen omdat het voorkomt niet alleen een aanzienlijke hoeveelheid rommel in de lucht, maar het maakt het ook makkelijker om het schoonmaken van de werkruimte nadat het schuren is voltooid.

Altijd onthouden, echter dat, met of zonder een verzameling zak, kunnen deeltjes nog steeds worden de lucht gedragen bij het gebruik van een schuurmachine, dus het is erg belangrijk dat u altijd oogbescherming, handschoenen en een stofmasker te dragen.