roest reliëf: een snelle gids aan het schilderen geroeste oppervlakken

De meeste metalen roest. Als zelfs een kleine hoeveelheid ijzer bevat, zal metaal oxideren bij blootstelling aan lucht en vocht. Oxidatie van ijzer en staal is gemakkelijk te herkennen door zijn roodbruine kleur en de neiging tot poeder of afschilferen. Rust creëert harde bellen onder verf, uiteindelijk uitbarstende in laesies die de metalen eroderen tot het verkruimelt. Als er rust in je leven, of op hulpmiddelen, metalen meubelen, fittingen, palen, of hekken, is het het beste om zo snel als je kunt omgaan. Voordat u begint, hier zijn een paar stappen te nemen in uw planningsproces

Identificeer het soort metaal je gaat schilderen. Gietijzer, staal, gegalvaniseerd staal en hebben hun eigen unieke eigenschappen en kunnen het gebruik van enigszins verschillende producten vereisen.

Stap 1 – Onderzoek de omgeving

Evalueer de omgevingsomstandigheden waarin het metaal zich bevindt. Metaal aan de buitenkant van het huis andere voorwaarden dan metaal aan de binnenzijde van het huis ondergaan. Het zou niet gepast om een ​​interieur metalen verf gebruiken op een buitenmuur metaaloppervlak te zijn, dus zorg ervoor dat u weet wat uw project zal worden blootgesteld aan.

Stap 2 – Prep Uw Work Space

Kies het juiste type primer en verf. Metalen verven en primers zijn geschikt voor de verschillende soorten van metalen oppervlakken, dus zorg ervoor dat de etiketten aandachtig te lezen om te voorkomen dat het opnieuw schilderen later.

Stap 3 – Verwijder Surface Rust en afschilferende verf

Zorgen voor een schoon, goed geventileerde werkomgeving voor het metalen stuk dat u bezig bent. Dit kan moeilijk voor stilstaande objecten, dus doe het beste wat je kunt. Verwijder eventueel vuil, stof of spinnenwebben uit de omgeving en neerleggen schone kranten of druppel doeken.

Stap 4 – Zand en Clean

Met de planning voltooid is, is het nu tijd om de rust te pakken.

Stap 5 – Prime

Begin met het afschrapen van alle schilfers roest. Indien de ruimte het toelaat, kan een Dremel met een staalborstel de benodigde tijd voor deze stap te verminderen. Buzz de roest en oude verf weg. Met deze tool, moet u in staat om aan de slag te bare metal zonder al te veel inspanning.

Stap 6 – Paint

Geen Dremel? Gebruik een gehard metalen schraper of scheren haak, die bestaat uit een scherpe driehoek-vormige stalen plaat bevestigd aan een handgreep. Sommige scheren haken hebben handgrepen aan beide uiteinden, zodat u druk uit te oefenen, zelfs in een heen en weer beweging.

Om hardnekkige lagen van oude verf te verwijderen, gebruik maken van een verf stripper te elimineren wat de schraper gemist. Er zijn vele natuurlijke en effectieve producten op de markt die veilig is om buiten en binnen het huis gebruiken.

Zand de metalen oppervlak met medium tot schuurpapier fijn om aan de slag om de bare metal. Gebruik een zachte borstel of een hulpprogramma schone doek om deeltjes of resterende schuurmiddelen verwijderen. U kunt de Dremel te gebruiken voor dit. Het is zeer belangrijk om met een schoon oppervlak. Niet alleen zal de verf en primer zich beter aan het metaal, maar het toepassingsproces zal veel soepeler, hetgeen tot schonere, fraaier lijnen.

Als het metaal is vuil of bedekt met vet van welke aard dan ook, was het oppervlak van het metaal met minerale geesten afbraak en verwijder het vuil. Het oppervlak moet volledig schoon voor de resterende stappen zijn.

Breng de juiste primer gelijkmatig over het metaaloppervlak. Het is belangrijk om de primer gelijkmatig, helemaal bedekt metaaloppervlak. Voor moeilijk bereikbare plaatsen, proberen met behulp van een zachte doek of borsteltje. Als zelfs een klein gebied van metaal wordt blootgesteld, zal opnieuw roest vormt, waardoor een herhaling van het proces.

Zodra de primer volledig droog is, een aantal dunne lagen van de gewenste kleur verf aan te brengen. Zorg ervoor om elke laag volledig drogen voordat u naar de volgende. Wat je ook doet, niet ongeduldig op dit punt te krijgen. Het toepassen van extra lagen verf voor de eerste droogt kan leiden tot problemen zoals borrelen, kraken, en rimpelen van de lak.

Met je schilderen gedaan, is het nu tijd om achterover te leunen en genieten van de vruchten van uw arbeid. Er zijn weinig dingen in gedachten te houden voor het weekend krijger. Zorg ervoor dat uw geroest metaal onmiddellijk te schilderen na het voltooien van stap 2. Het duurt niet lang voor het metaal te oxideren nemen. Wachten zelfs 24 uur kunt u weer terug bij af in het proces te nemen. Een job goed gedaan is zeker de moeite waard, vooral als het helpt bij het omzetten van een doorn in het oog in iets de moeite waard bewonderen.