het herstellen van een oldtimer

Alden Smith is een bekroonde auteur, en levert regelmatig bijdragen aan deze website. Met een schat aan kennis te delen van zijn 50 jaar carrière als schrijver, werkt hij aan uiteenlopende onderwerpen, zoals huis reparatie, gezond leven, auto’s, personal finance, en koken.

Vintage auto’s kunnen een heleboel verschillende dingen betekenen voor verschillende mensen. Vraag een willekeurige autoliefhebber wat zijn gevoelens zijn op een bepaalde vintage auto, en je krijgt een duizend antwoorden. Restauratie is veel gemakkelijker vandaag dan het was in de afgelopen jaren, zoals veel fabrikanten zijn het maken van after market onderdelen voor meer populaire auto’s. Dit artikel zal het herstel te bespreken.

Alden Smith is een bekroonde auteur en regelmatige bijdrage aan deze website. Hij schrijft over uiteenlopende onderwerpen, en blinkt uit in onderzoek.

Hoewel een antieke auto wordt gedefinieerd als een auto gebouwd tussen 1919 en 1930, is er weinig discussie over dit. Elk voertuig geproduceerd na het einde van de Eerste Wereldoorlog is een goede marker, met de cutoff datum zijnde 1925, zoals aangewezen door het Classic Car Club of America.

Het grootste kick om een ​​oldtimer liefhebber is het vinden van de perfecte auto te herstellen. Smaken variëren van oude flivvers naar coupes en sedans. Een groot deel van dit wordt gedreven door aangename herinneringen van het individu. Veel oude autoliefhebbers maken een hobby van naar oude auto veilingen en ruilbeurzen om onderdelen voor hun huidige project te vinden. Vakanties zijn thema rond op zoek naar de perfecte auto te herstellen. Er zijn veel auto-clubs die zijn gewijd aan de vintage auto bleekgeel, en rally’s en road trips zijn gemeenschappelijk. Veel gebieden van het land hebben festivals per jaar, waar de oude auto’s parade door de straten van de stad gastheer van de festival. Veel chauffeurs zullen lange afstanden afleggen in hun oude auto’s bij te wonen.

Het vinden van de perfecte restauratie voertuig kan een ontmoedigende taak zijn. Wanneer men eindelijk is gevonden, kan het in een staat van onderhoud. Een groot aantal antieke auto’s kan worden gevonden in de zuidelijke staten, zittend onder een boom in een aantal iemands weiland. Veel verzamelaars genieten van het vinden van deze voertuigen, omdat hun interesse ligt in de daadwerkelijke wederopbouw van het voertuig. Anderen kijken naar iets dat zij kleine reparaties en aanpassingen kunnen leveren aan. Wat ooit uw keuze, kan het moeilijkste deel liggen in het vinden van onderdelen aan de restauratie te maken.

Moderne restaurateurs hebben geluk deze dagen, want er zijn bedrijven die verouderde auto-onderdelen produceren. Ze kunnen zaken als spatborden en lichaamsdelen, rem en loopwerk componenten, transmissies en motoren, en diverse accessoires. Er zijn vele tijdschriften die zijn gewijd aan oude auto enthousiastelingen, en veel bedrijven zullen adverteren in deze tijdschriften. Wees bereid om boven dollar betalen voor de restauratie onderdelen.

Vintage auto’s worden meestal verkocht in voorraad staat. De gemiddelde restaurateur zal het voertuig te kopen, vervang versleten of beschadigde onderdelen, en vervolgens upgrades aan het voertuig. Meestal zal wijzigingen worden aangebracht om dingen zoals stuurinrichting, remmen, en het comfort van de rit. Een goede geluidsinstallatie wordt soms geïnstalleerd. Er zijn natuurlijk puristen, die het gevoel van de auto moet worden hersteld in de oorspronkelijke specificaties.

Omdat de restauratie een veeleisende taak zijn, veel mensen vertrouwen op herstel bedrijven om essentiële taken, zoals het orgaan of de motor werk uit te voeren. Een vintage auto kan gemakkelijk worden beschadigd in het restauratieproces als gevolg van verroeste of bevroren bouten en extra zorg nodig is in het proces. Als je nog nooit een restauratie hebben gedaan, zou het goed bespaart u een hoop geld op de lange termijn om vitale restauratie taken gedaan door een professional. Als je een paar restauraties onder de knie, dan heb je een goed idee van wat er gedaan moet worden.

De prijs van een restauratie kan sterk variëren, afhankelijk van de toestand van het voertuig dat u wenst te herstellen. De grootste factor is natuurlijk het merk en model van het voertuig. Als u gebogen over het herstellen van een 1928 Bentley 4 1/2 liter Le Mans Tourer, van plan om de top dollar en het doen van een intensieve zoektocht naar onderdelen. Als uw voertuig van keuze is een Model T, vervaardigd door Ford Motor Company tussen de jaren 1908 en 1927, dan is uw kans op het vinden van betaalbare onderdelen zijn veel gemakkelijker. Stel een budget voor elke stap van het herstelproces, en als je geniet van het werken op een vintage auto, zul je binnenkort rondrijden in stijl!

Het herstel proces is niet een zware taak. Hoewel het vinden van onderdelen een hele klus kan zijn, is het de grootste plezier van het bezitten van een vintage voertuig. Neem de tijd in het selecteren van uw oldtimer. Doen veel kijken en zorg ervoor dat de beschikbaarheid van onderdelen te onderzoeken alvorens de sprong te wagen. Uw portemonnee zullen u dankbaar zijn.

Onderzoek uw banden op een regelmatige basis voor sneden, inkepingen en onregelmatige slijtage. Inspecteer de velg om te zien of het is op geen enkele manier beschadigd. Als u in een gebied met slechte wegen vol met kuilen te leven, is het essentieel dat je dit een deel van uw regelmatige controles te maken. Controle van uw banden visueel kan ook aangeven of de band is onder of boven opgeblazen. Als u ongelijkmatige slijtage see on de buitenranden van de band, is een goede indicatie dat de banden niet dragen de bandenspanning. Indien slijtage is duidelijk in het midden van de band, dan is het voortdurend al te hard zijn. Wees ervan bewust dat deze visuele controle is niet van toepassing op radiaalbanden, die een andere grond profiel dan gewone banden.

Tire rotatie is een ander aspect van de band onderhoud die strikt moet worden nageleefd. Experts melden dat de voorwielen van het voertuig dragen de snelste, met name in de voorwielaangedreven auto’s. Elke keer dat het stuurwiel wordt gedraaid, krijgt de band extra slijtage. Draai aan het rad veroorzaakt weerstand, en het eindproduct is warmte, dat is een echte factor die bijdraagt ​​tot de bandenslijtage. Aangezien elk individueel voertuig is anders, raadpleegt u uw gebruikershandleiding voor instructies over de band rotatie. Hoewel de gemiddelde doe het zelver de banden kunnen draaien op hun auto dient deze taak op een veilige manier u behandeld. Vertrouw nooit op band jacks die komen met uw voertuig om deze operatie te doen. Gebruik altijd jack stands en nooit vertrouwen op de aansluiting.

Front-end alignment is ook zeer aan te raden om slijtage van de banden en de behandeling te verminderen. Simpel gezegd, band uitlijnmiddelen dat de banden parallel aan elkaar, en dat ze loodrecht op de grond. Dit is geen taak voor de gemiddelde monteur. Geavanceerde apparatuur wordt gebruikt om de juiste uitlijning van elk voertuig.

Alle banden hebben slijtage-indicatoren ingebouwd in hen. Inspecteren deze kleine hobbels of noppen geeft een goede indicatie van wanneer de band moet worden vervangen. Ze liggen verspreid over het loopvlak, en in het bijzonder op de heuvelrug, waar loopvlak van de band voldoet aan de zijwand. Als u deze slijtage-indicator te spotten, te vergelijken met de hoogte van het loopvlak eromheen. Wanneer het loopvlak is even hoog als de slijtage-indicator, is het tijd om nieuwe banden te kopen.

Na een paar eenvoudige richtlijnen zullen in zowel de kosten van de vervanging van banden en je eigen persoonlijke veiligheid te betalen voor zichzelf. Houd de bandenspanning correct is, draaien de banden op een regelmatige basis, houd de front-end goed uitgelijnd, en doe een visuele controle van de banden van uw voertuig. Dit kan bespaart u een hoop verdriet op de weg.