heater het oplossen van problemen en reparatie spa

Als u vermoedt dat uw spa kachel niet goed werkt, zijn er een paar stappen die u kunt nemen om te bepalen wat het probleem zou kunnen zijn. Zorg ervoor dat u de kachel te geven genoeg tijd om het werk te doen, en er zeker van dat u de juiste voeding en dat alle schakelaars actief zijn. Ten slotte kunt u het verwarmingselement te vervangen. Als geen van deze stappen het probleem te verhelpen, kunt u een defecte spa verwarming te hebben en kan het nodig zijn om het te vervangen.

Het duurt vele uren voor een spa heater te veel verschil in de temperatuur van het water te maken. De meeste heaters alleen warm water met 2 of 3 graden per uur, wat zou kunnen betekenen dat het verwarmen van de spa maar liefst een hele dag in beslag kunnen nemen. Als het water lijkt te zijn warming-up iets, laat het alleen voor een paar uur en controleer of het weer. Hopelijk vindt u dat het proces is traag, maar er zijn geen andere problemen.

Stap 1: Warmup Overwegingen

Controleer de schakelaars voor de hot tub kachel en de motor of pomp. De verwarming kan niet goed functioneren, tenzij de pomp draait en het water circuleert in de spa. Houd in gedachten dat de meeste vermeende gebreken blijken te zijn een aantal eenvoudige probleem te zijn, zoals een schakelaar die wordt gevangen halverwege tussen aan en uit instellingen. Schakel alle van de schakelaars en zet ze weer aan, om ervoor te zorgen dat zij volledig betrokken zijn bij het in stand ON.

Stap 2: Controleer de schakelaars

Een andere mogelijke reden dat het verwarmingssysteem spa niet goed werkt, is dat het niet de juiste spanning. Controleer of de kachel moet 110 of 220 spanning, en zorg ervoor dat deze is aangesloten op een geschikte stroomonderbreker. In het algemeen, een 220 volt stroomonderbreker neemt een dubbele gleuf in het vak paneel of lijkt op 2 automaten die samen hebben gezwoegd.

Stap 3: Controleer het Voltage

Als al het andere faalt om het probleem op te lossen, moet u wellicht het verwarmingselement te vervangen. Op de meeste apparaten kan het element worden benaderd door het verwijderen van 2 tot 6 schroeven, het instellen van het deksel opzij en het uittrekken van de element. Dit zal variƫren van model tot model, maar het nieuwe element zal komen met specifieke instructies. Zorg ervoor dat u het verwarmingselement te vervangen door hetzelfde merk en model om de kans op ernstige elektrische problemen te voorkomen.

Stap 4: Vervang de Element

Als u weet dat het element is in goede staat, en je hebt gecontroleerd dat er goede macht komen op het toestel, kan uw enige mogelijkheid zijn om het apparaat volledig te vervangen. Het komt zelden voor dat een verwarmingsinstallatie onbruikbaar wordt, maar het kan gebeuren van tijd tot tijd. Verwijder de oude en installeer een vervanging. Als dit nog steeds niet het probleem op te lossen, kunt u een bedrading kwestie tussen de schakelaar en de verwarming te hebben.

Stap 5: Vervang de Heater