geluidsisolatie een muur over een bestaande muur deel 1

Dit is deel 1 van een 2-delige serie. Om vooruit naar deel 2 te verplaatsen, klik hier.)

Wanneer geluidsisolatie een muur over een bestaande muur, zijn er twee vormen van geluidsoverlast in gedachten te houden. Ze zijn gevolgen en in de lucht. Producten voor geluidsisolatie worden regelmatig ingedeeld waardoor lawaai ze bedient. Televisie geluid, spraak of luide muziek van stereo sets, zijn in de lucht geluiden. Trillingen van invloed geluiden doordringt solide armaturen en omvat zaken als het verplaatsen van meubilair, voetstappen of verkeerslawaai. Een groot deel van de inspanning die in geluidsisolatie een gebied is te blokkeren uit ongewenst geluid, hoewel in sommige nieuwe woningbouw de trend is om een ​​home theater te bouwen en installeren van de geluidsisolatie aan de natuurlijke omgeving van een commercieel theater emuleren. Er zijn een paar opties open voor de doe-het-liefhebber die wil om het werk van de geluidsisolatie aan te pakken. Een manier is om de massa of dikte van de wand te vergroten. De andere manier is om de hoed van kanalen te gebruiken voor elastische geluidsabsorptie.

Stap 1: Resilient Channels

Veerkrachtig kanalen kunnen direct worden aangebracht op het oppervlak van de bestaande muur’s. De kanalen een ruimte van ongeveer 25 mm (één inch) tussen de bestaande muur en de nieuwe droge wand. De kanalen zijn horizontaal bevestigd in de wand worden bevestigd door schroeven de onderste smalle flens aan de muur. De bredere bovenste flens mag “zweven”. Wanneer de gipsplaat is het kanaal is bevestigd, zal dit dienen als buffer voor trillingen opgepikt door de wand. Deze veerkrachtige kanalen kunnen meestal drie, vijf of meer STC (geluidsoverdracht klasse) punten naar een behandelde muur toe te voegen. Wanneer de gipsplaat is bevestigd, moet ervoor worden gezorgd dat de schroeven gaan door het kanaal tussen de noppen en worden niet geschroefd in de balken of in de muur omdat dit de geluidsabsorberende eigenschappen van het kanaal zouden annuleren.

Stap 2: Het gebruik van Studs

Een andere manier om een ​​gipsplaat geluidsbarrière door metalen of houten studs. De metalen studs, meestal geëxtrudeerde gegalvaniseerd metaal, worden vaak gebruikt voor de normale gipsplaten partitionering en zullen bekend zijn voor iedereen die een huis in aanbouw heeft gezien. De metal stud is gemakkelijk om mee te werken, snel en produceert zeer weinig puinhoop. Als alternatief kan houten studs ook 25 mm dik om de bestaande muur met schroeven of spijkers worden bevestigd. Merk op dat zowel pet kanalen en studs betekent dat sommige binnenruimte verloren in de kamer als de geluidsisolatie is geïnstalleerd. Dit moet rekening worden gehouden bij de planning van de geluidsisolatie strategie. Om verder de absorptie van trillingen, een laag MLV (massa geladen vinyl) matten kunnen worden aangebracht op de wand of met lijm of met spijkers voordat de pennen zijn bevestigd. Als de studs zijn al op hun plaats, kan de mat worden vastgesteld over hen voordat de gipsplaat is bevestigd. De MLV kan zelfs worden geschilderd. Bereid door het schoonmaken met alcohol gebruik dan latex of vinyl verf.