dak van het gebouw en framing: proces en voorbereiding

Houtskeletten is het meest complexe aspect van houten frame woningbouw en de meest moeilijk te beheersen. Het krijgen van de geometrie van een dak kader aan elkaar passen, vooral als het gaat om ingewikkelde dakelementen zoals torentjes of krekels, vereist de vaardigheden van een ervaren framing aannemer. Maar het ontwerp proces zal veel input van de huiseigenaar nodig.

Een belangrijke beslissing moet worden genomen met betrekking tot het dak stijl – puntgevels, heup en gambrel zijn enkele veelvoorkomende typen. Secundaire overwegingen zoals dakhelling, totale bouwhoogte, overhang en dakkapellen worden beïnvloed door esthetische voorkeuren en code beperkingen, en zijn vaak van elkaar afhankelijk.

Stap 1 – Esthetische Vormgeving en praktische overwegingen

Zeggen het bijvoorbeeld de voorkeur om een ​​8 inch pitch op de belangrijkste gevel hebben. Maar als gevolg van de hoogte beperkingen, moet het veld worden verlaagd tot de hoogte van de nok of lager “piek”. Hierdoor zal de breedte van de overhang en / of de hoogte van de dakrand (bouwkundige constructie en fascia) boven het maaiveld te veranderen. Dit kan leiden tot een lelijke 3 voet overhang of boeiboorden die niet passen aan andere delen van het dak. Als u van plan bent om een ​​grote, ingewikkelde dak te bouwen, is het raadzaam om de diensten van een erkende architect behouden om dergelijke details uit te werken. Hier zijn de belangrijkste stappen in de planning en bouw van een dak frame.

Stap 2 – Het Structural Design

Wat is de dakhelling? Wat is de breedte van de overhang? Is een overhang aan de topgevel (een hark) wenselijk? dakkapellen toe te voegen aan het dak worden extra hoofdruimte of woonruimte op de zolder te creëren en zal ook zorgen voor een natuurlijke daglicht. Welke stijl dakkapellen passend zou zijn – gevel, hip, schuur, en hoeveel zou dakkapellen toe te voegen aan de kosten van de bouw?

Stap 3 – Koop de Materials

De daadwerkelijke bouw van het dak frame moet worden uitgevoerd door erkende professionals (algemene aannemer, ingenieur, architect). De keuze van de afmetingen en materiaal, waarbij het draagvermogen van de verschillende leden framing bepalen gebaseerd op de in de tabellen structurele ontwerphandboeken genoemde vooraf berekende data.

Stap 4 – Lay-out en Snijd de Rafters

Zodra het ontwerp is afgerond, kunt u overgaan tot de hoeveelheid, de afmetingen en de lengtes van de framing leden tabelleer door het raadplegen van de framing plannen in de bouw documenten. Dit zal u voorzien van een schatting van de kosten en zal u toelaten om een ​​bestelling te plaatsen bij de plaatselijke houthandel. U moet asfalt shingles en voelde dakbedekking papier naar de oppervlakte van het dak te dekken. Dakbedekking shingles komen in eenheden genaamd pleinen die een oppervlakte van 100 vierkante voet te dekken. Je moet ook om materiaal te kopen voor de fascia, koof en trim.

Stap 5 – Monteer de Frame

Wanneer het hout arriveert bij de werf, wordt het spant materiaal verzameld en een enkele patroon dakspant is aangelegd van waaruit alle andere spanten zullen worden opgespoord en gesneden. Nauwkeurigheid is cruciaal, een minuut fout in het patroon kan resulteren in een 3 voet verschil bouwhoogte.

Stap 6 – Finish the Roof

Leun de cut balken langs bovenplaat de muur, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn. Installeer de nok bord en bevestig de spanten één tegelijk; spijker eerst op de nok en dan op de plaat. Installeer de secundaire leden – kopgevels, heupen, valleien en jack spanten. Installeer kraag banden, gording en schrap als nodig is voor de spanten en de nok om te voorkomen dat het verzakken. De laatste fase van het dak framing is de installatie van de uitkijk blokken bij elke spant staart langs de overhang van de koof.

Ten slotte gelden de druiprand, dakbedekking papier, dak gordelroos, fascia, koof en trim.