zeilen technieken: hoe bijdraaien-to

Wanneer u varen in open water en de noodzaak om de boot te stoppen om reparaties uit te voeren, te eten of op andere wijze een pauze nemen, deinende-to is de manoeuvre u en uw bemanning moet uitvoeren. Zoals met alles in het zeilen, is er een proces aan, maar in principe deinende naar middelen om de boot over de wind te plaatsen en langzaam afglijden naar lij, dat wil zeggen, weg van de wind. Het nettoresultaat van de deinende, is dat de boot wordt gestuurd in de wind, terwijl de giek zeil vangt genoeg om langzaam terug te duwen. De twee elkaar opheffen, en de boot maakt weinig vooruitgang, waardoor u en uw bemanning tijd om reparaties uit te voeren of te rusten. Het is belangrijk dat je je bewust van je omgeving bent voordat je de manoeuvre te proberen, want onvoorzichtigheid kan rampzalig zijn, vooral wanneer het zeilen.

Voordat deinende-to, het allerbelangrijkste is om te controleren op obstakels voor de wind. Deze zijn onder andere boten, boeien, riffen, dokken, land of iets anders uw boot zou kunnen afglijden naar. Wanneer u zeker bent dat er niets in je pad, beginnen met het proces van deinende-to.

Stap 1: Controleer of er belemmeringen voor de lijzijde

Een essentieel onderdeel van het zeilen etiquette is de commando’s die worden gegeven en beantwoord door de schipper en bemanning, respectievelijk. Voordat deinende aan, zal de schipper roepen ‘klaar om te hijsen-op’. Alleen als u klaar bent zal de bemanning roepen individueel ‘ready’. Na elke bemanningslid zich bereid heeft verklaard, is het tijd om de manoeuvre uit te voeren.

Stap 2: Geef Oral Command

De schipper roept ‘harde Alee’ en de stuurman duwt de helmstok aan de lijzijde van de boot. Als de wind waait vanuit de haven of de linkerkant van de boot, de lijzijde is de rechter- of stuurboord.

Stap 3: Hard Alee

Wanneer de helmstok wordt geduwd aan de lijzijde, zal boeg van de boot overgaan in en uiteindelijk door de wind. Als dit gebeurt, de bemanning vergemakkelijkt het grootzeil. Dit betekent dat het zeil gedeeltelijk uit het vangen van wind wordt vrijgegeven. De giek zeil, daarentegen, blijft dekzeil of strak aan de wind.

Stap 4: Gemak het grootzeil

Na de boeg van de boot door de wind is gegaan, de giek zeil, omdat het niet is gewijzigd, zal worden terug naar de achtersteven van het schip geblazen. De stuurman draait het stuur naar de nieuwe lijzijde. Nu de wind komt van rechts, zal de helmstok worden geduwd naar links. Met de boeg van de boot te wijzen in de wind en de giek zeil gesteund door de wind, wordt de beweging van de boot bijna geannuleerd.

Stap 5: Tiller naar New lijzijde

Een succesvolle deinende te manoeuvreren zullen de meeste van de beweging van de boot te annuleren. Het grootzeil kan worden getrimd een beetje, zodat de boot een beetje beweegt, maar met de helmstok en fok varen in hun juiste posities, kunt u veilig teleurstellen je hoede een beetje en doe wat je moet doen, of dat is eten, te ontspannen of maak reparaties.