stucwerk: moet je of moet je niet het te schilderen?

Justin heeft jaren zowel doorgebracht als schrijver / redacteur en werken in de handel als een klusjesman, lijstenmaker en installateur van dakramen. Hij is nog steeds actief in zijn atelier, het maken van dingen uit andere dingen, zoals gloeiende whisky bars, geregenereerd Redwood tafels en een butler robot (WIP).

Stucwerk is een oude, nog prehistorische, bouwmateriaal. Veel van de meest beroemde oude beschavingen gebruikt: de Grieken, Romeinen en Azteken. De Egyptische piramiden werden ooit ook stuccoed! Het wordt gebruikt in kleur te worden beperkt tot de aardse elementen het is gemaakt van (kalk of Portland cement, zand en water), maar je kunt nu zien in een verscheidenheid van kleuren. Gekleurde stucwerk wordt bereikt door toevoeging van pigment op de laatste laag dankzij de toepassing, waardoor een kleurlaag ongeveer 1/8 inch dik. Maar wat als het tijd is om de kleur van uw buitenkant te werken, of overeenkomen met de oude kleur, waar reparaties werden gemaakt?

Als je solliciteert Fresh Stucwerk

Tenzij je het maken van een fresco (zoals Het Laatste Avondmaal), schilder niet vers stucwerk. In feite is de vloer onder het Laatste Avondmaal bedekt met vlokken van verf en de beroemde muurschildering moet regelmatig worden hersteld en gerepareerd.

Wanneer heb je Old Stucco

Stucwerk is poreus en die het nodig heeft om te ademen. Vocht dringt het oppervlak en vervolgens verdampt weg. Wanneer het is geïnstalleerd, een waterdicht membraan (teer papier, huis wrap, piepschuim, enz.) Gaat tussen de stucwerk en de structuur van het huis, zodat de binnenkant droog blijft.

De uiteindelijke gepigmenteerde laag van stucwerk gaat als onderdeel van het installatieproces, dus als het stucwerk wordt gedaan, heeft het gedaan. Als je om te schilderen, zou je moeten wachten tot het stucwerk te drogen en te genezen, die weken kan duren. Niet alleen dat, maar de verf interfereert met de ademende van het oppervlak. Vocht kan in de wand gevangen tussen het membraan en de verf wordt. Hoogstens, veroorzaakt de verf te borrelen, schil en chip als het vocht dwingt uitkomst geven.

Erger dan dat, kan het water verzamelen bij de basis van de muur, het bevorderen van schimmels en bacteriën en het creëren van rot dat door het membraan en in de structurele hout zal eten.

Goed toegepast, kan de kleur vacht van uw nieuwe stucwerk tientallen jaren duren. Verf zal niet over een vergelijkbare duurzaamheid en je zult nog steeds om opnieuw te schilderen in een paar jaar, zelfs als je niet veel problemen hebben, dus het is beter om te gaan met de kleur vacht uiteindelijk.

Wat te doen met de oude stucwerk hangt af van verschillende factoren. Wat is de toestand van het stucwerk? Welke kleur wil je? Wat wilt u uitgeven? Is het al geschilderd?

Als uw stucwerk is in goede vorm, uw beste optie is om het te reinigen met een hogedrukreiniger (niet te hard) en vervolgens bedekken met een ‘mist jas. “Dit is een zeer dunne laag van Portland cement, water en pigment ( geen zand) de oppervlakte zoals verf dekt, hetgeen een extra kleur die bindt aan de structuur van de bestaande stucwerk. Als het stucwerk is gebarsten, gechipt, of afgebrokkelde, het moet worden gerepareerd en herstelde zich vervolgens met een hele nieuwe kleur vacht.

U kunt alleen zo veel pigment toe te voegen aan stucwerk, dus ongeacht of je doet een kleur jas of een mist coat, is het niet mogelijk om zeer donkere kleuren te bereiken. Als je moet echt een aubergine huis hebt dan moet je een elastomere coating die het ademend vermogen van het oppervlak behouden en is flexibel en sterk genoeg om kleine gaten en scheuren te overbruggen in het stucwerk te gebruiken.

Restuccoing van een huis is niet goedkoop. Op de lange termijn, kan het u geld besparen, omdat je waarschijnlijk nooit zal hebben om het opnieuw te doen, maar tenzij je een ervaren DIYer bent is dit niet een doe-het-zelf-project. Een mist jas kost je minder en gaat veel makkelijker. Elastomeer coatings lopen ongeveer hetzelfde als de mist laag, maar je moet er zeker van zijn om de juiste dingen te gebruiken. De goedkoopste optie is altijd schilderen, maar dat wordt geleverd met de wetenschap dat je kan hebben om het opnieuw doen in een paar jaar.

Als er al is verf op uw stucwerk, kun je niet stucwerk overheen. Het nieuwe materiaal zal niet hechten aan de verf en zal barsten en vallen weg in korte tijd. Dat omvat stukadoormachines een hele muur, of gewoon patches of reparaties hier en daar. Als uw stucwerk goed heeft verging onder de verf dan kunt u verf eroverheen. Echter, als u een reparatie te doen dan je bent beland in de duurste situatie.

U moet zandstralen de verf en slechte stucwerk uit het huis, restucco, en breng een kleur vacht. Dit is de reden waarom het stucwerk niet had mogen worden in de eerste plaats geschilderd en waarom het is over het algemeen niet aan te raden.