stoombaden versus sauna’s

Een favoriete soort self-verwennerij onder de liefhebbers van fitness is een stoomdouche sauna. Deze vorm van gezonde ontspanning is best gedaan na een vermoeiende dag om het lichaam te verjongen en de geest te kalmeren. Zowel de stoomdouche en sauna warmte om hun ontspannende effecten te creëren, hoewel warmte anders wordt geproduceerd door een stoomdouche is dan een sauna. Met behulp van de stoomdouche of sauna is gunstig voor het lichaam op vele manieren. Hieronder zijn de verschillen tussen de stoomdouche en de sauna.

Het eerste verschil tussen een stoomdouche en een sauna is de aard van de warmte die wordt gebruikt. Een stoom systeem werkt op de vochtige hitte. Vochtige hitte van de stoomdouche wordt geproduceerd, hetzij van een generator of door het gieten van water op hete stenen. Het lichaam blootgesteld aan de hoge temperatuur van ongeveer 100-120 ° C en luchtvochtigheid wijken zweten, hetgeen helpt bij gewichtsverlies. Fitnesscentra en kuuroorden bieden stoombaden uitgerust met geuren om de stemming verder te ontspannen. Anderzijds, de sauna werkt op droge hitte. Sauna’s registreren lage luchtvochtigheid. De temperatuur in een sauna is 200 ° F F. In een dubbel-level sauna, een lager niveau bankje en een hoger niveau bank zijn inbegrepen. De temperatuur aan de hogere bank is hoger omdat warmte stijgt.

Het verschil tussen een stoomdouche en Sauna

Stoom douches zijn gunstig voor mensen met ademhalingsproblemen zoals astma en bronchitis. De luchtvochtigheid in stoombaden verlicht ademhalingsproblemen. De warmte zorgt ervoor dat het lichaam meer zweten, waardoor het lichaam van gifstoffen reinigen door het zweten. Het voordeel van de sauna is in principe hetzelfde als de stoomdouche, behalve dat de saunatemperatuur kan gaan hogere temperaturen dan dan een stoombad.

De voordelen van stoomdouche en sauna’s

Sinds een stoomcabine creëert een vochtige omgeving, kan het een voedingsbodem voor bacteriën. Dit nadeel kan worden vermeden als het gebied is goed onderhouden. Dragen speciale voetzolen wanneer u in het stoombad. De vochtige omgeving van een stoombad en de sauna kunnen individuen die actieve tuberculose of acute artritis beïnvloeden. Sauna’s niet laten zo veel zweet, wat betekent dat je minder giftige stoffen vrij in een sauna.

Nadelen van Steam Douches en Sauna’s

De keuze tussen stoomdouche en sauna komt neer op persoonlijke voorkeur. Beide opties zowel lenen ontspanning en andere voordelen voor de gezondheid. Het stoombad is gunstig voor mensen met ademhalingsproblemen. Wat u ook kiest, altijd douchen voor en na elk gebruik.

Persoonlijke voorkeur Guide Wat te kiezen