spirea verplanten tips

Spirea is een bladverliezende struik die goed groeit in winterhardheid zones 3 tot en met 8. Het kan worden geplant als een haag, grens of specimen plant. Met meer dan 100 soorten om uit te kiezen, Spirea biedt een groot aantal mogelijkheden voor het huis tuinman. Als het gaat om het transplanteren van Spirea, maar er zijn een aantal dingen te overwegen.

Spirea gekocht in containers van een lokaal kinderdagverblijf is het makkelijkst te transplanteren. Raadpleeg de kwekerij of check-tags van de fabriek voor specifieke informatie over hoogte en breedte eisen en zijn van plan om de ruimte van de plant in de tuin tussen de 2 tot 15 voet uit elkaar -, afhankelijk van hoe groot de struik zal zijn op de vervaldag. Sommige spireas groeien 2 tot 10 voet lang en 2 tot 20 voet breed.

Verplanten Container Spirea

Het helpt om te drogen plaats de container Spirea planten voordat het graven van de gaten. Vergeet niet dat Spirea doet best in de volle zon, in de bodem, dat is vochtig en in de bodem die goed gedraineerd.

Het transplanteren Bestaande Spirea in the Garden

Spirea planten bloeien op verschillende tijdstippen. Sommige zijn de lente bloeiers, terwijl anderen bloem in de zomer. Hoe dan ook, de bloei tijd is kort. Nadat ze klaar zijn met bloeien, spireas vormen een groene achtergrond in uw tuin of landschap.

Zodra spirea wordt erkend in de tuin, getransplanteerd naar een ander gebied een meer complexe situatie. De kleinere, zomer bloeien spirea is gemakkelijker te verplaatsen dan de grotere, meer traditionele bruidssluier variëteiten.

De beste tijd om een ​​zomer bloeiende Spirea transplantatie is de herfst – door middel van eind oktober – of het vroege voorjaar. Bridal types sluier zijn best bewogen in september. Het is niet nodig spirea snoeien of sterk verlaagd terug tenzij het moeilijk de stam te krijgen.

Met een zorgvuldige planning en aandacht voor de belangrijke stappen, het transplanteren van spirea hoeft niet een karwei. En de resultaten zullen de moeite waard komen volgend groeiseizoen zijn.